Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Haber
25 Ağustos 2023 - Cuma 15:03
 
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Bölgesel kararma çaresiz değil Uzman Estetisyen Cemile Der, “Bölgesel kararmaya birkaç seansta kalıcı çözüm sağlıyoruz” dedi
Sağlık Haberi
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”

 

Her yaşta oluşabilen, sağlık sorunu yaratmasa da psikolojik olarak kişiyi olumsuz etkileyen bölgesel kararma çaresiz değil. Uzman Estetisyen Cemile Der, bu sorunu birkaç seansta kalıcı olarak çözüme kavuşturduklarını bildirdi. 

 

 Adana’da kendi adını taşıyan merkezde sağlıklı güzellik adına birçok uygulamayı “ilk ve tek” olarak hayata geçiren Uzman Estetisyen Cemile Der, bölgesel kararmanın nedenleri ve çözümü konusunda önerilerde bulundu.

 

 NEDENLERİ 

Cemile Der, bölgesel kararmanın ergenlik dönemindeki hormonal değişimler, jilet epilasyon, ağda bantları, doğum kontrol hapı kullanımı, çeşitli diyetlerin uygulanması ve buna bağlı olarak zayıflama veya kilo alma, güneş ışınlarının olumsuz etkileri gibi birçok nedenle ortaya çıkabildiğini vurguladı. 

 

 Bölgesel kararma diye adlandırılan vücuttaki renk değişimlerinin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğunu ifade eden Cemile Der, bikini bölgesi ve koltuk altlarında bu sorunu yaşayanların özellikle yaz aylarında büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. 

 

 Uzman Estetisyen Cemile Der, “Bu sorunu yaşayanların evde yapılan çeşitli karışımlarla sorunu çözmeye çalıştıklarına tanık oluyoruz. Oysa kulaktan dolma bilgilere yapılan bu müdahaleler sorunu çözmek bir yana kronik hale getirebiliyor” dedi. 

 KALICI TEDAVİ 

 Koltuk altı, genital bölge, diz kapakları, kol dirsekleri ve vücudun birçok yerinde oluşabilen bölgesel kararmanın sağlık açısından sorun yaratmadığını ancak, kişiyi sosyal hayattan soyutlayıp psikolojik yönden büyük rahatsızlık verdiğini belirten Cemile Der, şunları kaydetti:

 

 “Oysa bu sorunun kalıcı tedavisi mümkün. Merkezimize başvuran danışanlarımızı iki hafta arayla üç seanslık peeling ve evde devam ürünleri öneriyoruz. Aldığımız sonuçlar oldukça yüz güldürücü. Çoğu kişi bu çözümün kalıcı olup olmayacağı konusunda kaygı yaşıyor. Oysa, bu soruna yol açan nedenleri ortadan kaldırdığımızda tekrarlama olmuyor. Bu konuda danışanlarımızı yönlendiriyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Her, yaşın, kabusu, “Bölgesel, Kararma”, ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Her yaşın kabusu “Bölgesel Kararma”
Yorumlar
Haber Yazılımı