KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
Haber
17 Mart 2022 - Perşembe 12:57
 
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi’nin 4.olağan genel kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden seçilen Emine Varmış, “Vakıf olarak önceliğimiz Kadirli ve Karatepe’nin tanıtımı olacak” dedi
Kültür Haberi
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi

 

ADANA(HABER)-Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde oy birliği ile Mali Müşavir Emine Varmış, Vakıf şube Başkanlığına yeniden seçildi. Varmış, yeni yönetim olarak önceliklerinin Kadirli’nin tanıtımı ve Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe’nin UNESCO’nun geçici listesinden kalıcı listesine alınması için çalışacaklarını söyledi.

KAVAK Adana Şube binasında yapılan Olağan Kurula KAVAK Genel Başkanı Ahmet Demirel ve çok sayıda üye ve davetli katıldı. Yapılan seçimde Emine Varmış 3’ncü kez güven tazeleyerek Vakıf Adana Şube Başkanlığına seçildi. 

‘KIZLARIMIZA YURT YAPTIRIYORUZ’

KAVAK Genel Başkanı Ahmet Demirel genel kurulda yaptığı konuşmada başkan Emine Varmış ve yeni yönetime başarılar diledi. Demirel, Vakıf olarak Kadirli’ye yaptıracakları 58 yataklı kız öğrenci yurdu müjdesini verdi. Demirel, “Özellikle yükseköğrenim görmek isteyen kız öğrencilerimizin ilçemizdeki yurt sorununu çözmek için, yurt inşaatına en kısa sürede başlayacağız” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ KADİRLİ’

Yeniden başkanlığa seçilen Emine Varmış, yaptığı konuşmada kendilerine olan güven ve destekten dolayı herkese teşekkür etti. Daha güçlü bir ekiple çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Varmış,  önceliklerinin en iyi şekilde Kadirli’nin ve Karatepe’nin tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.  Varmış sözlerine şöyle devam etti:

‘KARATEPE’Yİ UNESCO’NUN KALICI LİSTESİNE ALDIRACAĞIZ’

“Karatepe Türkiye’nin ilk açık hava müzesi. Aynı zamanda hassas koruma bölgesinde olan bir yer. Çift dilli en uzun metin olması nedeniyle Fenike ve Hitit Hiyeroglif yazılarının çözüldüğü yer. Bu kültür mirasının tanıtılması ve daha fazla turizme kazandırılması sonucunda, Kadirli, Çukurova bölgesine, hem ülkemize büyük ekonomik katkıları olacaktır. Vakıf olarak önceliğimiz, Kadirli’mizi ve Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan Karatepe’yi tanıtmak. UNESCO’nun geçici listesinde olan Karatepe’yi kalıcı listeye aldırmak için çalışmalarımıza başladık. Herkesten bu konuda destek bekliyoruz.”

‘KÜTÜPHANE KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

“Eğitim ve kültür vakfı olduğumuz için kırsal kesimlere kütüphaneler kurmaya devam edeceğiz” diyen Varmış, yaptıkları diğer hizmetlerle ilgili de şu bilgileri verdi:

‘ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERİYORUZ’

“Özellikle kırsal bölgelerdeki okullara kitap bağışlarımızı arttıracağız. Öğrencilerimize karşılıksız aylık burs vermeyi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz aylarda Çukurova ilçesinde ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında bir okula kütüphane yaptırdık. Ramazan ayında gıda yardımlarımızı sürdüreceğiz.  Vakıf olarak, ihtiyaç sahibi ailelerin, giysi, kırtasiye, gıda yardımı, gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yine bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Kongre sonrası yönetim kurulu üyeleri görev bölümü yaptı.  Vakıf Şube Başkanı Emine Varmış, “Vakıf Şubesi olarak karar alırken, yönetim-denetim, asil-yedek ayrımı yapmadan hep beraber karar alıyoruz, aldığımız kararları birlikte uygulayarak bir sinerji yaratmaya çalışıyoruz.” dedi. Emine Varmış başkanlığındaki Vakıf Şube yönetiminde; Kenan Topal ikinci başkan, Mehmet Ali Kütküt muhasip üye, Abdurrahman Gündeşlioğlu şube sekreteri, Ömer Özdoğan, Orkun Davutluoğlu ve Meral Bozdağan ise üye olarak görev alacak. Ayşe Kara Efe, Kültigin Pazarcı ve Oğuzhan Taşkaya Yedek Yönetim Kurulu Üyelesi , Muzaffer Akgüner, Dr. Adnan Atılgan, Tufan Karakuş, Selçuk Çolak ve Mustafa Beyazıt Çiçekli Asil Denetim Kurulu Üyesi, Neval Köksalan, Serpil Sesli ve Abidin Gürlek’in de Yedek Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAVAK’ta, Emine, Varmış, güven, tazeledi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
KAVAK’ta Emine Varmış güven tazeledi
Yorumlar
Haber Yazılımı