Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Haber
05 Aralık 2023 - Salı 10:19
 
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali” 6-7-8 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.
Kültür Haberi
Mardin’i film festivali coşkusu sardı

 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Mardin Valiliği katkılarıyla 6-7-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivale farklı ülkelerden 298 film başvurusu yapıldı.

Festival, Mezopotamya Sinemacılar Kültür ve Tanıtım Derneği tarafından organize edilecek. Görkemli film festivali için tüm hazırlıklar tamamlanırken, siyaset, sanat, iş dünyasından yoğun katılım bekleniyor.

Mardin Valiliği himayelerinde düzenlenen festivale Mardin Doğa Koleji yönetimi de tüm imkanlarıyla destek verecek.

Festivalin Başkanlığını sinema ve müzik yapımcısı Zeki Sincar üstlendi. Sanata ve sinemaya sevdalı olan Mardin bölgesinin böyle bir etkinliğinde oluşumunun başında ve çalışmanın içinde olmanın kendisini onure ettiğini ifade eden Sincar, “Sanat ve kültürel alanda tüm imkanlarımız ile aralıksız sinemaya hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneği Başkanı Adem Sincar ise, bu etkinliğin ve buna benzer çalışmaların aralıksız şekilde sürdüreceklerini söyledi. Sinema sanat kültürünü dernek üyeleri ile birlikte Zeki Sincar’ın Festival Başkanlığında devam ettireceklerini kaydeden Adem Sincar, “Böyle görkemli bir etkinlik için sanat ve medya dünyasından tanınan isimler katılıyor. Bunların arasında Wilma Elles, Arzu Yanardağ, Burak Sarımolla, Yaşar Kutbay, Sefa Zengin, Nuri Alço, Adnan Koç gibi ünlü isimler yer alıyor. Final gecesinde ise 12 Numaralı Adam Tiyatro oyunuyla ünlü oyuncu Erkan Kolçak Kestengil yer alacak. Festivalde finale kalan filmler ise ünlü yönetmen Alper Mestçi’nin başkanlığındaki jürinin vereceği kararla sahiplerini bulacak” şeklinde konuştu.

 

MARDİN FİLM FESTİVALİ FİNALİST FİLM LİSTESİ

1-Tradition - Ali Rıza Beyazıt

2-The Photograph Passport - Resul Aşlak

3-Hell in our Plastic World - Emre Arslan

4-Metamazon - Can Adiloğlu

5-Ali Amca - Ömür Gürgen

6-Kardelen - Kimiya Sarabadani

7-Your Eyes - Korhan Topçu

8-Örüntü - Erkan Selçin

9-Her şey Yolunda - Muhammet Beyazdağ

10-Yaz Gülü - Şeyma Menevşe

11-Günlerin Getirdiği - Beyza Yıldır

12-Kuşlar İşer Mi? - Arif Canpolat

13-Cevizin Altında - Begüm Aksoy

14-Kırlangıç - Hüseyin Demirtaş

15-Ayakkabı - Sertaç Bozkurt

16-As Possible As Everything - Selen Örcan

17-Burun -İsmail Aksoy

18-Hayatımın En Güzel Günü - Semih Sağman

19-Distan - Abdurrahim Karabulut

20-Aramgah - Ali Daraee

21-Muncher - Navid Soladi

22-Kings Garden - Mohammadi Razini

 

FESTİVALİN JÜRİ BAŞKANLIĞINI ALPER MESTÇİ YAPIYOR

Festival Başkanlığını Zeki Sincar’ın üstlendiği, Festival Başkan Yardımcısı Adem Sincar, Festival Direktörlüğünü Akademisyen ve Yönetmen Ahmet BİKİÇ' in yaptığı festivalde, festival danışmanlığını Baran MAYDA yapıyor. Jüri üyeleri ise Alper Mestçi, Burak Sarımola, İlker Savaşkurt’tan oluşuyor.

MARDİN ÜNİVERSİTESİ’NDE DEVAM EDECEK

Festival, 6 Aralık Çarşamba günü saat 18:00'de Arzu Yanardağ’ın Açılış Sunumu ile başlayacak. 7 Aralık tarihinde gösteriler ve söyleşiler ise Mardin Üniversitesinde devam edecek. 8 Aralık Cuma saat 18:00'de yapılacak olan ödül töreni ve Erkan Kolçak Köstendil’in  “12 numaralı adam” isimli tiyatro gösterimi ilefestivalin kapanışı gerçekleştirilecektir

Bu yıl birincisi düzenlenen Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali’nin finalist filmleri belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Mezopotamya Sinemacılar Kültür ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen festivale Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi ve Mardin Üniversitesi de katkılarını sunuyor. 1. Mardin Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl 6-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Başkanlığını Zeki Sincar, başkan yardımcılığını Adem Sincar’ın yaptığı festivalde film gösterimlerinin yanı sıra önemli başarılara imza atmış sinema profesyonelleri de izleyiciyle buluşacak. Başkanlığını Yönetmen Alper Mestçi’nin üstlendiği jüride ise Oyuncu Burak Sarımola, Yönetmen İlker Savaşkurt da yer alıyor.

Türkiye ve dünyada yeni çalışmaları desteklemeyi hedefleyen 1. Mardin Kısa Film Festivali Yoğun bir katılım ve çeşitli etkinliklerle hafızalara kazınacak olan festival, etkinliklerini Mardin’in ilçelerine de yaymayı hedefliyor. Festivalde film yarışmasının yanı sıra; söyleşi, atölye ve gösterimlerle birlikte açılış ve kapanışta sunumu ile kapanışta tiyatro gösterisi de yer alacak.

Birinciye 12,500 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye ise 5000 TL ödül verilecek festivale başvurular 25 Kasım’a kadar sürecek. Başvuru ekranına http://www.muff.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mardin’i, film, festivali, coşkusu, sardı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Mardin’i film festivali coşkusu sardı
Yorumlar
Haber Yazılımı