'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
Haber
29 Nisan 2024 - Pazartesi 13:26
 
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
Adana Tabip Odası ‘nın Genel Kurul ve Seçimi tamamlandı
Diğer Haberi
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'

Etkin Demokrat Hekimler Gurubu ve Kırmızı Çizgi Hekimler Gurubu adaylarının yarıştığı Adana Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Genel Kurul ve seçimi sonuçlandı.

 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, SES Eş Başkanı Belgin Işık ve hekimlerin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

DR. SUNTUR,” BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRMEK İÇİN SAĞLIĞIN SİYASETİNİ YAPACAĞIZ”

Divan Başkanlığını Dr. Ergün Vijdan’ın Yardımcılığını Dr. Naciye Özeren ve Dr. Semra Günaştı’nın yaptığı genel kurul’da gündem gereği konuşan önceki dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Genel Kurul ve seçimin Adana ve Türkiye hekim hareketine ve sağlık ortamına hayırlı olmasını diledi. Dr. Suntur, “Çok uzun süredir sağlık alanında çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu sorunlar ülkemizin siyasal ve ekonomik sorunlarından bağımsız değil. Sağlık alanında hem mesleki zorluklar yaşarken hem de vatandaşlarımız ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Sağlıklı bir toplum ancak sağlıklı bir nesil ile mümkündür. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada meslektaşlarımızın ekonomik ve özlük hakları için, çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi için, sağlıkta şiddete dur demek için, yeni bir malpraktis ve şiddet yasası için, beyin göçünü tersine çevirmek için sağlığın siyasetini yapacağız.” dedi.

 

BİLANÇOLAR OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından Yıllık Çalışma Raporu, Bilanço, Denetleme Kurulu Raporu ve Yeni Dönem Bütçe Taslağı oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ YÖNETİM

Toplam 774 üyenin oy kullandığı seçim sonucunda Dr. Özden Polatöz, Dr. Gökhan Alıcı, Dr. Hakan Şen, Dr. Hakan Güneş, Dr. Sedat Yeniocak, Dr. Ferat Erol ve Dr. Erhan Özeren yeni yönetime seçildi.

 

UZM. DR. POLATÖZ, “MESLEKTAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Yeni Yönetim Kurulu adına konuşan Psikiyatri Uzmanı Dr. Özden Polatöz, “2024-2026 dönemi genel kurul ve seçimlerimizi tamamlamış olduk. Demokrasi şöleni niteliğinde bir seçim yaşadık. Öncelikle bizden önce odamıza emek veren tüm yönetimlere, destek veren tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.  Bu dönemde de her zaman hekimlerin yanında olacak, halkımızın sağlık haklarından ücretsiz ve eşit olarak yararlanması için mücadele edeceğiz. Daha çok sağlık politikaları üzerine söz söylesek de her zaman demokratik laik bir ülkede yaşamak için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Sağlığın her alanında yaşadığımız şiddet ve şikayetlerin, tıp eğitimindeki aksaklıkların, emekli hekimlerin sıkıntılarının yakın tanığı olarak tüm bu can sıkıcı olayların düzeltilmesi yönünde arkadaşlarımla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bizlere oy veren vermeyen tüm meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını almalarının ardından görev bölümü yapıp, hizmete başlayacaklarını bildirdiler.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Meslektaşlarımızın, her, zaman, yanında, olacağız',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
'Meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız'
Yorumlar
Haber Yazılımı