'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'
Haber
22 Ağustos 2023 - Salı 13:25
 
'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'
İYİ Parti Adana Milletvekili Bilici, yanlış tarım politikalarıyla Çukurova çiftçisinin yalnız bırakıldığını ve desteklenmediğini ifade ederek, "Çukurova bu ülkede tarımın gözbebeğidir, bu topraklara bu emeğe artık bu zulmü yapmayın!" dedi
Ekonomi Haberi
'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'

 

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Bilal Bilici, “Tarım ülkesi Türkiye’de mısır fiyatları bir türlü açıklanamıyor. Bu durum çiftçiyi zarar ettiriyor” dedi.

 

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, yüksek enflasyonun perişan ettiği çiftçiye destek olmak bir yana adeta köstek olunduğunu, ayçiçeği eken çiftçimizin giderlerinin 2-3 katına çıkmasına rağmen ürününü geçen yıla nazaran daha ucuza satmak zorunda kaldığını söyledi.

 

GIDA VE TARIMIN ÖNEMİ

GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

 

Bilal Bilici, “Adana Demirspor maçı için Osijek’e giderken uğradığımız Macaristan’da gördük ki; bir karış toprak bile tarım verimi en yüksek olacak şekilde değerlendiriliyor. Tohumun, gıdanın, tarımın öneminin günden güne arttığı bir dünyada, bir ayçiçeği ve mısır tanesi için mücadele edilirken dünyanın en verimli dört toprağından biri olan Çukurova göz göre göre heba ediliyor” diye konuştu.

 

ÇUKUROVA ÇİFTÇİSİ

YALNIZ BIRAKILIYOR

 

Yanlış tarım politikalarıyla Çukurova çiftçisinin yalnız bırakıldığını ve desteklenmediğini ifade eden Bilici, “Burada Çukurova çiftçisi üretmek için çabalarken, mevcut tarım politikaları ve sistemsiz tarım destekleri hangi etkenler dikkate alınarak oluşturuluyor?  Çukurova bu ülkede tarımın gözbebeğidir, bu topraklara bu emeğe artık bu zulmü yapmayın! Bu verimli toprakları doğru politikalarla desteklediğimizde, ülke ve bölge ekonomisine en üst seviyelerde sağlayacağı katkılar göz ardı edilemez” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Mısır, fiyatı, biran, önce, açıklanmalı',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'
'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'
'Mısır fiyatı biran önce açıklanmalı'
Yorumlar
Haber Yazılımı