Nihat Geven anıldı
Haber
01 Aralık 2023 - Cuma 13:31
 
Nihat Geven anıldı
Spor yazarlığının duayen ismi Nihat Geven, ölümünün 1. Yıldönümünde kabri başında dualar okundu
Yaşam Haberi
Nihat Geven anıldı

 

Geçen yıl aramızdan ayrılan Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube eski Başkanı Nihat Geven’in birinci ölüm yıldönümü nedeniyle Adana Asri Mezarlığı’nda bir anma töreni düzenlendi.

Törene, ailesi, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber ve TSYD üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Cemiyet Üyeleri,  Büyükşehir Başkanvekili ve Meclis Üyesi Hatice Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintımar, eski milletvekili Zülfikar Tümer İnönü,  spor çevreleri, eş dost ve akrabaları  eski çalışma arkadaşları katıldı. 

Edilen duaların ardından TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber, Nihat ağabeyin Adana’ya damga vurmuş bir isim olduğunu belirtirken, “Nihat ağabey Adana’nın markasıydı. Spor adamlığının yanı sıra çok iyi bir dost çok iyi bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de,  Nihat Geven’in Adana’ya örnek bir isim olduğuna dikkat çekerken, ‘Giyinmesiyle, sosyal  hayatıyla Adana O’nu hep anacak” diye konuşurken, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz, Geven’in çok iyi bir aile babası olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Muzffer Çintımar da, böylesine değerli bir insanı dostlarının yalnız bırakmamasının onur verici olduğunu belirtirken, “O, Adana için önemli bir isimdi. Kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rahmet diliyorum” diye konuştu.

Nihat Geven’in eşi Jalenur Geven de,asla unutmayacaklarını bir gün O’nunla yeniden kavuşacaklarını söyledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Nihat, Geven, anıldı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Nihat Geven anıldı
Nihat Geven anıldı
Nihat Geven anıldı
Nihat Geven anıldı
Yorumlar
Haber Yazılımı