“Sinekle ve haşeratla mücadelede zafiyet var”
Haber
02 Mayıs 2024 - Perşembe 12:41
 
“Sinekle ve haşeratla mücadelede zafiyet var”
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana’da sinek ve haşerat yüzünden yaşanan sorunlara dikkat çekti
Siyaset Haberi
“Sinekle ve haşeratla mücadelede zafiyet var”

Adana’da sinek ve haşerat yüzünden yaşanan sorunu gündemde tutmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Sinekle ve haşeratla mücadelede her türlü bir zafiyet var.” dedi.

SORUNUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, mart ayında yaptığı açıklamada Adana’da son yıllarda artan sinek ve haşerattan kaynaklanan sorunları ve şikâyetleri, sinekle mücadele için yapılan ve kamuoyuna ‘Şaibeli’ olarak yansıyan ilaç alım ihalelerini gündeme getirmiş, “Adana’da sinek ve haşeratın artmasının elbette nedenleri var. Ya larva döneminde mücadele edilmemektedir ya da kullanılan ilaç değil, ilaca benzer bir şeydir. Bunun başka bir izahı olamaz.” demişti.

“SİNEKLER BAYRAM EDİYOR” DEMİŞTİ

Başkan Yusuf Kanlı, 31 mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerin ardından nisan ayındaki açıklamasında ise, sineklere ve haşeratlara karşı mücadelenin zamanında başlatılmadığını ve etkin bir mücadelenin yapılmadığını ifade etmiş, “Zeydan Karalar seçildi, sinekler bayram ediyor” şeklinde göndermede bulunmuştu.

SORUN NEDEN ARTIYOR?

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın basına gönderdiği bülten ise kafaları iyice karıştırdı. Adana Büyükşehir Belediyesi adına yapılan açıklamada, “Sinek ve haşeratla mücadelenin günün 24 saati, 450 personel ve 100 ilaçlama aracı ile çalışmaların yıl boyunca yoğun şekilde yapıldığı” ifadesi dikkat çekti.

 “HER TÜRLÜ ZAFİYET VAR”

Sorunun peşini bırakmayan Yusuf Kanlı, “Adana’mız, sinekle ve haşeratla başı dertte olan bir ilimiz. Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca ve yoğun bir şekilde mücadele ettiğini belirtiyor ama çocuk, genç, yaşlı demeden toplumun tümünü rahatsız eden bu problem vatandaşlarımızın gündeminden bir türlü düşmüyor. 24 saat ve yıl boyunca yoğun bir çalışmaya rağmen sıkıntı artıyorsa bu noktada ciddi bir tezat söz konusu. Sinekle ve haşeratla mücadelede her türlü büyük bir zafiyet var.” ifadesini kullandı.

VATANDAŞLARA DA ÇAĞRIDA BULUNDU

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Sinek ve haşerat yüzünden sıkıntı yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz. Günümüz teknolojik araçlarını kullanabilen vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezini arayarak ve ayrıca sosyal medya hesaplarını etiketleyerek şikâyetlerini paylaşabilir; böylece kurum, daha etkin bir mücadele içine çekilebilir.” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Sinekle, ve, haşeratla, mücadelede, zafiyet, var”,
Yorumlar
Haber Yazılımı