‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
Haber
26 Nisan 2024 - Cuma 17:11
 
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
Zeynel Abidin Üçgül Cami imamının kedileri beslediği gerekçesiyle başka bir camiye sürülmesi hayvanseverler tarafından protesto edildi
Gündem Haberi
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’

 

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan Zeynel Abidin Üçgül camisinin bahçesinde ve yanında bulunan 20 dönümlük Parkta, kimseye zararı olmadan yaşayan çok sayıda kedinin yaşamının tehdit altında olması ve kedilere baktığı  gerekçesiyle cami imamı Remzi Yıldırım’ın başka camiye sürgün edilmesini protesto edip basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meryem Türktekin, “Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir” dedi.

 

Turgut Özal Bulvarı Sosyete Pazarı ve Cumhuriyet Parkı bitişiği Zeynel Abidin Üçgül camisi önünde yapılan basın açıklamasına Gelecek Partisi Çevre ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av.Meryem Türktekin, Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Volkan Akyüz ile çok sayıda hayvansever katıldı.

 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Türktekin yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına merhamet gösterdiği iddiası ile bir cami hocasının sürgüne gönderilmesini sadece cami hocası ve hayvanlar adına değil toplum adına da üzüntü verici bir durum olarak gördüğünü söyledi. “ Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır, nasıl bir insani bakış acısıdır akıl alır gibi değil” diyen Türktekin şunları söyledi:

 

“Hayvanseverler tarafından, Zeynel Abidin Üçgül Cami Hocası Remzi Yıldırım’ın caminin bahçesine sığınan sokak kedilerine merhamet gösterdiği için başka bir camiye sürgün edildiği söylenmektedir. Bu olay gösteriyor ki,  iktidara yandaşsanız talebinizin içeriği nedir,  ne değildir, hiç bakma gereği bile duyulmadan isteğiniz yerine getiriliyor…

 

Zira bugün öğrendiğimize göre yetkililer;  kış günü dememiş, ramazan dememiş, önümüz bayram  dememiş,  hak, hukuk, adalet dememiş, kedileri caminin bahçesine alıyor, besliyor diye yapılan şikayeti -her nasılsa- haklı bulmuş ve çözümü cami hocasını yirmi yıllık görev yerinden uzaklaştırmakta bulmuştur.

 

Aslında bir din adamının tam da böyle olması gerekmiyor mu?  En çok da din adamlarının Allahın yarattığına gösterdiği merhametle, yaşama duyduğu saygı ile topluma örnek olması gerek miyor mu? Nasıl olurda böyle bir şey yüzünden sürgüne gönderilir, akıl alır gibi değil…

 

Her birimiz tıpkı insan hakları gibi, hayvan haklarını da koruyup gözetmekle yükümlüyüz. Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de yeryüzünü bütün canlılar için yarattığını, her canlının dünyada hakkı olduğunu belirtmiştir. Dolayısıyla sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir!

 

Sokak hayvanları sorunu, hayvanseverler bertaraf edilerek veya onlarla mücadele edilerek çözülemez. Tam tersi onların tecrübe ve önerileri dikkate alınarak çözüme katkı sunmaları sağlanarak çözülebilir.

 

Bu bağlamda, kedilere gösterdiği merhametle toplumumuza örnek olan Cami Hocası Remzi Yıldırım da asla yalnız değildir! Gelecek partisi olarak yanındayız!

 

Her kime yapılırsa yapılsın haksızlığın ve sokak hayvanlarına yapılan merhametsizliğin karşısındayız.

 

Ve şunu da unutmayalım ki, köpek türü günümüzden 15000 yıl önce, kedi türü ise 5000 yıl önce insanlar tarafından kendi çıkarları için evcilleştirilmiştir. Köpeği avda kendisine yardım etsin, evi ve sürüyü korusun diye; kediyi iyi bir haşere ve fare avcısı olduğu için evcilleştirmişlerdir.

 

Bu nedenler bu iki hayvan türünün doğada kendi yemeğini bulması, zor hava şartlarına dayanması artık ne yazık ki her zaman mümkün olmamaktadır.

 

Bu artık insanlığın görevidir ve insanlar dünyanın sahibi değildir. Paydaşıdır. Bu itibarla paylaşmayı öğrenmemiz, hayvan haklarına ve yaşamına saygı duymamız gerekiyor. Merhamet göstereni şikayet etmek hukuken de ve vicdanen de kabul edilemez. Bu tür insanların sürülmesi değil, tam tersi taktir ve teşvik edilmesi gerekiyor. Yetkililerin bir an önce bu yanlıştan dönmelerini diliyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Sokak, hayvanları, da,, hayvanseverler, de, yalnız, değildir’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
‘Sokak hayvanları da, hayvanseverler de yalnız değildir’
Yorumlar
Haber Yazılımı