'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'
Haber
26 Ocak 2024 - Cuma 12:35
 
'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'
Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı
Asayiş Haberi
'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'

 

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı.

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Köşger’in yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, il eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde yürütülen ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların bu toplantıda ayrıntılı olarak değerlendirileceğini söyledi.

Vatandaşlarımız ve istikbalimiz, geleceğimiz, gözbebeğimiz gençlerimizin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, iyi eğitilmesi aynı zamanda da bu tür kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan korunarak sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesinin en önemli gündem maddesi olduğunu söyleyen Vali Köşger; bu anlamda bu konunun öneminin idrakinde olarak toplanan hazirunun her birine teşekkür etti.

Bağımlılık ile mücadelenin ilgilenilmesi gereken en önemli konu olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Bağımlılık ile mücadelede anne baba olarak yapmamız gerekenler var. Bunun yanında devletin her bir kurumunun da üzerine düşen vazifeler var. Bu görevleri en güzel şekilde yapmamız lazım. Adana’daki devletimizin en üst temsilcileri bu masanın etrafında bulunuyor. Sizlerden istirhamım bu konuda fiziki, psikolojik, sağlıkla ve eğitimle ilgili ne yapılması gerekiyorsa gecenizi gündüzünüze katmanızı istiyoruz.” dedi.

Sözlerinin devamında adli makamın son dönemde özelikle torbacılarla ilgili aldıkları inisiyatif doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyleyen Vali Köşger, “Bağımlılığın cezasız kaldığı görüntüsü toplumda artışına ve sıkıntılara sebebiyet veriyordu. Bunu önleyecek şekilde adli camiamız inisiyatif aldı, ondan dolayı kendilerine müteşekkiriz. Bunun devamını diliyoruz. Gerek güvenlik güçlerimizin, gerek eğitim camiamızın, üniversitelerimizin üzerine düşen inisiyatifi, aksiyonu zamanında ve en uygun şekilde almasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Yeşilay Cemiyeti ve Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan sunumların ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Torbacılarla, mücadelede, önemli, ilerlemeler, kaydettik',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'
'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'
'Torbacılarla mücadelede önemli ilerlemeler kaydettik'
Yorumlar
Haber Yazılımı