‘Torunlarımdan kaçıyorum’
Haber
06 Nisan 2022 - Çarşamba 11:52
 
‘Torunlarımdan kaçıyorum’
CHP Milletvekili Bulut, bayram ikramiyesinin asgari ücrete sabitlenmesini istedi
Siyaset Haberi
‘Torunlarımdan kaçıyorum’

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, DİSK Emekliler Sendikası Adana Şube’de emeklilerle bir araya geldi.

Milletvekili Bulut, emeklilerin sorunlarını dinledi. “Aslında konuşmaya başladığımız anda durumun ne kadar vahim olduğunu da görmüş olduk” diyen Milletvekili Bulut, şöyle konuştu:

“İktidar, ‘en düşük emekli maaşı 2500 TL olacak’ dedi ama hemen arkasından temel gıda ürünlerine, elektriğe, doğalgaza, çarşı pazardaki her ürüne zam yaptı. Elektriğe ve doğalgaza zam yaptığında sanayi ürünleri başta olmak üzere otomatik olarak her şey zamlandı. Gübreye yüzde 300-400 zam yapıldığında pazar yangın yerine döndü.

Emekliler, 2500 TL’yle bırakın geçinmeyi, borçlarını bile ödeyemiyor. Emeklilerin, Ramazan ayında bayram ikramiyelerinin artırılması beklentisi var. Geçen yıl 1100 TL olan ikramiyeyi, bu yıl alım gücüyle mukayese ettiğimizde 7-8 bin TL verilmesi gerekiyor. Emekliler, bayram ikramiyelerinin asgari ücrete sabitlenmesini istiyor. Bu da yetmez ama en azından emeklilerimiz bayrama günü torunlarından kaçmasınlar, harçlık verebilsinler, şeker alabilsinler, bayramda eve gelen misafirlere kolonya tutabilsinler.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Torunlarımdan, kaçıyorum’,
Yorumlar
Haber Yazılımı