TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
Haber
15 Kasım 2023 - Çarşamba 12:54
 
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
Mandal, Başkan Bekir Sütcü ve ARGE ekibinden projeleri hakkında bilgi aldı.
Ekonomi Haberi
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de

 

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, ARGE departmanı bulunan bazı firmaları ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi aldı.

 

TÜBİTAK Başkanı Mangal, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Tümay ve beraberindeki ekiple  ilk ziyareti AOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Başkan Yardımcısı olan Bekir Sütcü’ nün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Abdioğulları A.Ş’ye gerçekleştirdi.

 

Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden biri olarak kent, bölge ve ülke ekonomisine değer katan firmanın tanıtım filmini izleyen Mandal, Başkan Bekir Sütcü ve ARGE ekibinden projeleri hakkında bilgi aldıktan sonra,  Anadolu’da bir firmanın böylesine geniş kapsamlı ve ileriye dönük ARGE çalışmaları yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mandal, daha sonra ARGE  departmanına geçerek, projeleri yakından inceledi.

 

Üniversitelerin bilgi gücünün önemine dikkati çeken Hasan Mandal, üniversitelerin özellikle kendi bölgesinin ihtiyaçları ve ulusal rekabet boyutunu dikkate alarak hem nicelik hem de nitelik olarak yetkinliklerini çok daha fazla ön plana getirmelerinin ülke ekonomisi açısından getireceği faydalara dikkati çekti.

 

Sütcü ise AOSB yönetimi olarak  ARGE konusunda bölge firmalarına öncülük ettiklerini, Proje Destek Ofisi kanalıyla birebir ziyaretler gerçekleştirildiğini ifade etti. ARGE firmalarını bir araya getirip istişare kurulu oluşturduklarını,  yeşil dönüşüme yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bölgedeki Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi başa olmak üzere birçok üniversitenin yanı sıra Türkiye’nin saygın üniversiteleri ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

 

Sütcü, AOSB olarak,  geliştirdikleri Türkiye’nin ilk kurum bazlı “Sera Gazı Hesaplama Yazılımı” konusunda da bilgi verdi.

 

TÜBİTAK PROJESİ

AOSB Proje Destek Ofisi Şefi Özkan Özek ise AOSB'den farklı sektörlerde 22 Pilot firma belirlenerek; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TSE ile paydaş olunarak "Avrupa Yeşil Mutabakatı Çerçevesinde AOSB'nin Eko-Endüstriyel Parka Dönüştürülmesi Amacıyla Döngüsel Ekonomi ve Endüstriyel Simbiyoz'un Geliştirilmesi" isimli TUBİTAK-1005 Projesinde gelinen aşama konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

 

Özbek, bu projede Kadir Has Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığını ifade etti.

Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki heyet daha sonra Beta Çay ve Eksoy Kimya’nın ARGE departmanlarını ziyaret etti.

 

Mandal, Beta Tea tesislerinde ise CEO Fatma Uğur Ersöz Satın Alma Müdürü Yazgül Uğur Ersöz, AR-GE Müdürü Caner Canbolat AR-GE Şefi Şule Gökçe Gündoğdu ile görüşüp, projelerini inceledi.

 

TÜBİTAK Başkanı son ziyaretini ise Eksoy Kimya’ya yaptı. Burada  Fabrika ve Ar-Ge Direktörü Zeynep Nihan Kır ile ekibinden bilgi alarak kurum olarak Araştırma Geliştirme çalışmalarına verdikleri önem ve desteklerden söz etti.

 

Hasan Mandal, ziyaretlerinin ardından AOSB Bölge Başkanlığında, Başkan Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, Nedim Büyüknacar, Mehmet Tosmur, Denetim Kurulu Üyeleri Ergun Turan ve Mustafa Fidan ile Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından konuk edilip, bölgedeki çalışmalar konusunda bilgi verildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜBİTAK, Başkanı, Mandal, AOSB'de,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
TÜBİTAK Başkanı Mandal AOSB'de
Yorumlar
Haber Yazılımı