Yaşar Kemal sempozyumu
Haber
22 Kasım 2023 - Çarşamba 11:46
 
Yaşar Kemal sempozyumu
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın katılımlarıyla sempozyum, iki gün boyunca toplam dört oturumda gerçekleştirildi.
Kültür Haberi
Yaşar Kemal sempozyumu

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi ve Ankara Goethe Enstitüsü işbirliğiyle “Doğumunun Yüzüncü Yılında Yaşar Kemal: Dünya Edebiyatının Bir Temsilcisi (1923-2015) Sempozyumu” Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın katılımlarıyla başlayan sempozyum, iki gün boyunca toplam dört oturumda gerçekleştirildi.

“Yaşar Kemal’i Neden Okumalıyız?, Modern Türkiye'nin Epik Anlatıcısı Olarak Yaşar Kemal”, “Yaşar Kemal ve Geleneksel Ekolojik Bilgi” ve “İnce Memed Serisinde Sözcük Örüntüleri: Karşılaştırmalı Bir Analiz” gibi Yaşar Kemal ve eserlerine yönelik çeşitli başlıklar üzerinde durulan sempozyumda, “Abidin Dino Yaşar Kemal Kitapları Kapakları Sergisi” ve “İnce Memed Türküleri” konserlerine de yer verildi.

Sempozyumun son oturumunun ardından katılımcılara katkılarından dolayı katılım belgeleri takdim edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yaşar, Kemal, sempozyumu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yaşar Kemal sempozyumu
Yaşar Kemal sempozyumu
Yaşar Kemal sempozyumu
Yaşar Kemal sempozyumu
Yorumlar
Haber Yazılımı