‘Yok Olmadan var Olamazsın’
Haber
13 Mart 2024 - Çarşamba 10:58
 
‘Yok Olmadan var Olamazsın’
17.5 yıl cezaevinde yatan Yazar Evrensel, amacım tüm insanlığa Muhammedi bilincini yerleştirmek olduğunu belirterek, “Bunun yanında Mustafa Kemal Atatürk bilinci de başlatmak istiyorum” dedi.
Sanat Haberi
‘Yok Olmadan var Olamazsın’

1977 yılında Adana Gülbahçe Mahallesi’nde dünyaya gelen Ali Demir Evrensel 16 yaşında girdiği  hapiste ve  geçen 17,5 yıllık cezaevi  yaşamın ardından yaşadıklarını, yaşayamadıklarını  kitaplaştırdı. Yazar Evrensel yazdığı kitapların okunmasını önererek, “Ölüm hakkında ne biliyor tüm bu ayrıntılar kitabımda yer almakta, gerçeği öğrenmek istiyorsanız kitabımı okumanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Orta okulu ve liseyi cezaevinde okuduğunu şuanda Çukurova Üniversitesi Emlak Yönetim bölümüne devam ettiğini ifade eden Yazar Evrensel, 17,5 yıllık cezaevi hayatı boyunca 3000 bin kitap okuduğunu söyledi. Cezaevinde tüm dinleri araştırma fırsatı bulduğunu da ifade eden Yazar Evrensel şunları söyledi:

“Cezaevinde her şeyi sorgulayan araştıran biri olmuştum. Trabzon Cezaevi’nde ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken yaşadığım hayata dayanacak gücüm kalmamıştı. Artık ölmeyi istiyordum. O dönemde uyanış, yaşamış, ölmeden önce ölmüştür, hakikati gerçek Muhammedi bilinci idrak ettikten sonra bütün insanlığın bilmesi için gecemi gündüzüme Muhammedi bilince verdim. Dünyada barışın güzelliğin kardeşliğin gelmesine çocukların mutlu olmasına Muhammedi bilincin yayılması için ömrümü ona adadım. Tarafımdan yazılan O’sen’sin kitabı hayatımı uyanış sürecimi ve Muhammedi Bilincini anlatmaktadır. O’sen’sin 2,O’sen’sin 3 Put kır’an kitabını yazdım. Aynı zamanda yazdıklarım yapımcılar tarafından da sinemaya aktarılmaktadır.”

Yazar Ali Demir Evrensel, amacın tüm insanlığa Muhammedi bilincini yerleştirmek bunun yanında Mustafa Kemal Atatürk bilinci de başlatmak istediğini ifade ederek, “Önce ülkeme sonrada dünyaya anlatmak Muhammedin Sancağı Türk  bayrağı olduğunu ve tüm insanların bu sancağın altında toplanacağını,  kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, benim dinim ve kitabımda benim vicdanımdır. Ne mutlu insan olabilene diyorum” dedi. Yazar Evrensel sözlerini şu sorularla tamamladı:

“Bu kadar yaşanmışlığın bir anlamı olmalı diye hiç düşündünüz mü? Bu kadar hayal kırıklıkları, mutluluklar, ezilmişlikler, ihanetler, geçim sıkıntısı, bu kadar uğraş neden ? Bunların bir anlamı olmalı peki bu anlam nedir ? Korkularımız, handikaplarımız, aşklarımız ile hayat bize neyi anlatıyor olabilir? Öleceğini bile bile yaşayan tek canlı insan ölümü ne sanıyor? Ölüm hakkında ne biliyor tüm bu ayrıntılar kitabım da yer almakta. Gerçeği öğrenmek istiyorsan kitabımı okumanızı tavsiye ediyorum.”

Yazar Ali Demir Evrensel, evli ve 3 çocuk babasıdır, okuyucularına yakında çıkacak olan Son Çağrı Doğuş  kitabının müjdesini verdi.   

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Yok, Olmadan, var, Olamazsın’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Yok Olmadan var Olamazsın’
‘Yok Olmadan var Olamazsın’
Yorumlar
Haber Yazılımı