Neşet KARADAĞ 23 Nisan'da artık çocuklar makam sahiplerinin yerine geçmesin
Yazı Detayı
23 Nisan 2024 - Salı 14:28
 
23 Nisan'da artık çocuklar makam sahiplerinin yerine geçmesin
Neşet KARADAĞ
 
 

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Her 23 Nisan'da minik öğrenciler Cumhurbaşkanın, bakanların, valilerin, belediye başkanlarının, cumhuriyet savcılarının vs. koltuklarına oturtulur. Bu 23 Nisan'da sosyal medyada paylaşılan 23 Nisan'da artık çocuklar makam sahiplerinin yerine geçmesin yazısı dikkat çekti. Bu paylaşımı sizlerle paylaşmak istedim. Taktiri sizlere bırakıyorum. 

23 Nisan'da artık çocuklar makam sahiplerinin yerine geçmesin..

O anlı şanlı makam sahipleri, yanlarına kimsenin yaklaşamadığı burnundan kıl aldırmayan bürokratlar sadece birkaç saatlik de olsa çocukların yerine geçsin.. 

Örneğin:

Sanayi Bakanı; en azından yarım gün sanayide çalışan, boyunun iki katı torna tezgahınının başına geçen, otomobillerin kamyonların altına girerek, yağın, pasın, kirin içerisinde tamircilik yapan bir çocuğun yerine geçsin..

Ticaret Bakanı; gün boyunca pazarda su satsın.. Kalabalık caddelerin kavşaklarında tehlikeli ortamlarda cam silsin.. Otobüs bekleyenlere küçücük tezgahınını zabıtalardan koruyarak Taze taze.. Çıtır çıtır" diye simit satmaya çalışsın.. 

Sağlık Bakanı; sadece bir gece parkta barınak zorunda bırakılmış, soğuktan korunacak giysileri, açıklarını giderecek bir lokma ekmeği, yemeği bulunmayan, yatacak yerleri olmayan gariban yavrularla birlikte yatsın.. 

Ulaştırma Bakanı; çok fazla uzağa gitmesin.. Yaşadığı şehirde sadece 3 defacık, çocukların hangi koşullarda okula gittiklerini görebilmek için  halk otobüsüne binsin.. 

Aile Bakanı; Çocuk Esirgeme Yurdu'nda kimsesiz çocuklarla sadece 24 saat geçirsin.. 

Kısacası;

Onların, sizin halinizden anlamasına gerek yok;

Onlar daha çocuk.. 

Siz onların, gerçekte çocuk olup, çocukluklarını yaşayamayanların halinden anlarsanız, Atatürk'ün emaneti olan bu ülkede, tüm çocuklarımızın her sorunu çözülür..

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutlar; çocuklarımızın geleceğine adanmış nice bayramlar dilerim..

 
Etiketler: 23, Nisan'da, artık, çocuklar, makam, sahiplerinin, yerine, geçmesin,
Yorumlar
Haber Yazılımı