2 ilkokul öğretmeni darp edildi
Haber
02 Kasım 2023 - Perşembe 15:02
 
2 ilkokul öğretmeni darp edildi
4 eğitimci sendika başkanı, öğretmenlere yönelik saldırıyı kınayıp, saldırganın cezalandırılmasını istedi
Asayiş Haberi
2 ilkokul öğretmeni darp edildi

 

Adana’da 4 eğitim sendikası, Adana’da 2 öğretmene yönelik saldırıyı kınayıp, saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Toros İlkokulu önünde ortaklaşa basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı  Seher Ergin, Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Mutlu Gül, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya ve Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız, neredeyse her gün eğitim alanında şiddet olaylarıyla karşılaşılır olduklarını söylediler. Sendika başkanları, Toros ilkokulu önünde öğretmenler Necmettin Uçar ve Zeynel Kavak’ın öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğradığına dikkat çekerek, “ Arkadaşlarımız saldırı sonucu aldıkları yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılmışlardır. Eğitim emekçilerinin öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldıklarını daha önce birçok kez tanık olmuştuk. Öğretmenlere yönelik saldırıların, toplumun bütün kesinlerine yayılması, saldırıyı bir ticari taksi sürücüsün yapması oldukça düşündürücüdür” dedi. Sendika başkanları açıklamalarına şöyle devam etti:

“Öğretmenlerin toplumsal saygınlığının zedelenmesine, sosyal statüsü ve okuldaki işlevlerini her fırsatta küçültmeye neden olan politikalar, eğitimde yaşanan şiddetin kaynağıdır. Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olayının faillerinin ceza almaması da dolaylı olarak teşvik niteliğindedir.

            MEB Milli Eğitim Bakanlığı hala şiddet konusunda engelleyici yada koruyucu herhangi bir  politika geliştirmemiştir. Eğitimcilerin baskı ve şiddetin kıskacında bırakıldığı, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitimin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda, eğitim-öğretimin toplumu dönüştürmesi ve iyileştirmesi beklenemez.

            Arkadaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırgan şahsın hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2, ilkokul, öğretmeni, darp, edildi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
2 ilkokul öğretmeni darp edildi
2 ilkokul öğretmeni darp edildi
2 ilkokul öğretmeni darp edildi
Yorumlar
Haber Yazılımı