Hematoloji doktoruna yapılan saldırı kınandı
Haber
02 Kasım 2023 - Perşembe 15:48
 
Hematoloji doktoruna yapılan saldırı kınandı
Türkiye Hematoloji Uzmanlık Derneği, kınama mektubu yayınladı. Mektupta “Bu melun saldırıyı yapanların gerekli cezayı alması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz" denildi.
Asayiş Haberi
Hematoloji doktoruna yapılan saldırı kınandı

 

 

Türkiye Hematoloji Uzmanlık Derneği, bu hafta başında Bursa Şehir Hastanesi'nde görev yapan Hematoloji Uzmanı Dr. Nihal Alkış’a hasta yakınları tarafından ağır şiddete maruz kalması nedeniyle kınama mektubu yayınladı. Mektupta “Hematoloji Uzmanı Dr. Nihal Alkış’ın hasta yakınları tarafından ağır şiddete maruz kalmasını büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu menfur olay, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız üzerinde derin fiziksel ve psikolojik yaralar bırakmaktadır. Derneğimiz bu olayın takipçisi olacak ve bu melun saldırıyı yapanların gerekli cezayı alması için elinden gelen her turlu çabayı sarf edecektir” denildi.

 

Yapılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Son yıllarda Türkiye genelinde hasta ve hasta yakınlarının doktorlar ve sağlık personeline yönelik şiddet uygulaması ciddi bir sorun haline gelmiştir. Neredeyse her gün medyada doktorlara uygulanan şiddet olaylarına dair haberlerle karşılaşıyoruz. Bu durum, hekim-hasta ilişkilerini olumsuz etkilemekte, sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ederken ciddi endişeler taşımalarına neden olmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nı, genç doktorumuza yapılan saldırı ile ilgili olarak derhal harekete geçmeye ve olayın takipçisi olmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Türk emniyet ve yargı sistemini, doktorlarımız ve sağlık personelimizi korumak adına gerekli önlemleri alması ve bu tür olaylara karşı caydırıcı tedbirler uygulaması için destek olmaya davet ediyoruz.”

 

Türkiye'de sağlık personeline yönelik şiddetin ciddi boyutlara ulaştığı ve bu durumun hem sağlık çalışanlarının hem de toplumun genel sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı vurgulanan açıklamaya şöyle son verildi:

“Devletin, sağlık çalışanlarını koruma ve bu tür olayların önüne geçme konusunda daha fazla çaba göstermesi gerekliliğini bir kez daha hatırlatırız. Tüm bu yaşananların, hem sağlık çalışanları hem de toplum için büyük bir kayıp olduğunu ve doktorlarımızın hak ettiği saygı ve güvenliği yaşamaları gerektiğini belirtir, gereken tedbirlerin bir an önce alınmasını umarız.”

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hematoloji, doktoruna, yapılan, saldırı, kınandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı