Adana'da patates hasadı başladı
Haber
04 Nisan 2024 - Perşembe 14:01
 
Adana'da patates hasadı başladı
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bu yıl geçen yıla göre ekim alanı ve üretimde yüzde 10’luk bir artış beklediklerini ifade etti
Ekonomi Haberi
Adana'da patates hasadı başladı

 

Türkiye’nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana’da hasat başladı. Erkenci ekimlerde dekara 4- 4,5 ton olan verimin geç ekimlerde daha fazla olacağı belirtildi. 
Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Adana’da turfanda patates hasadı başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara gelen işçiler, traktör arkasına takılan patates söküm makinesi ile toprak altından çıkartılan patatesleri iriliğine göre çuvallara doldurarak sınıflandırdı. Kamyonlara yüklenen patatesler sofralarda yerini almak üzere Türkiye’nin farklı noktalarına gönderildi. 
 Patates hasadını yerinde inceleyen Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, bu yıl geçen yıla göre ekim alanı ve üretimde yüzde 10’luk bir artış beklediklerini ifade etti. Tahıllardan sonra insan beslenmesine katkı sunan en önemli ürünün patates olduğunu vurgulayan İl Müdürü Kökçüoğlu, “Ülke olarak 2023 yılında 1 milyon 500 bin dekarlık alanda 5 buçuk milyon ton patates üretmiştik. Adana’da da geçen yıl 55 bin dekar alanda 220 bin tonluk üretim gerçekleştirdik. Bu sene de yüzde 10’luk bir artışımız var. Adana patates üretiminde 10. sırada yer almasına rağmen ilk patates Adana’da hasat ediliyor. Üretilen bu patateslerin bir kısmı sanayide de kullanılıyor ve ülke ekonomisine bu açıdan da katkı sağlıyor. ” dedi.
Tarımsal üretim planlaması kapsamında patates üretiminin de planlandığını anlatan Kökçüoğlu, “Patatesin üretimini planlıyoruz. Üretilen ürünün hem fiyat anlamında tüketiciyi mağdur etmemesi hem de üreticiyi mağdur etmemesini istiyoruz. İhtiyacımız kadar olan patatesi üretmek istiyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bu üretimi sürdürülebilir halde insanların sofrasına getirmek istiyoruz. Bunu turfanda olarak Adana’da üretiyor olmak çiftçilerimize ekonomik anlamda diğer bölgelerimize göre avantaj sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
130 dönüm alanda patates üretimi yaptığını belirten üretici Tuna Yıldırım da verimden memnun olduklarını ifade etti. Adana’da patates hasadının Mayıs ayı ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'da, patates, hasadı, başladı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Adana'da patates hasadı başladı
Adana'da patates hasadı başladı
Adana'da patates hasadı başladı
Adana'da patates hasadı başladı
Adana'da patates hasadı başladı
Adana'da patates hasadı başladı
Yorumlar
Haber Yazılımı