Adana'daki ağır hasarlı binalar mecliste
Haber
26 Eylül 2023 - Salı 14:55
 
Adana'daki ağır hasarlı binalar mecliste
İYİ Parti Milletvekili Bilici, “Adana’da hasarlı binaların akıbetini bırakın, her incelemede binaların hasar durumu değişiyor” dedi
Siyaset Haberi
Adana'daki ağır hasarlı binalar mecliste

 

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ ye Adana’da 6 Şubat depreminde hasar alan binaların akıbetini sordu.

 

Ağır hasarlı olarak belirlenen binaların sayısının her incelemede değiştiğini belirten Bilici “6 Şubatta yaşadığımız depremin üzerinden aylar geçti. Adana’da hasarlı binaların akıbetini bırakın, her incelemede binaların hasar durumu değişiyor. Bu binalarda yaşayan hemşehrilerimizin sorunları da öylece devam ediyor.’’ dedi.

 

Binaların çevrede tehlike yarattığına da dikkat çeken Bilici, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırması istemiyle soru önergesi yöneltti. Bilici, “Bakan Bey Bakanlık sayfasındaki özgeçmişinde deprem öngörüleriyle ilgili vizyoner devlet adamı olarak anlatıyor kendisini. Ben de hemşehrilerimin konuyla ilgili sorunlarını kendisine bir soru önergesi ile ilettim. Bu binalar çevre için de çok büyük tehlike arz ediyor. Bakanlığın ivedilikle konuyu açıklığa kavuşturması, kamuoyunu bilgilendirmesi adına cevaplarını bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adana'daki, ağır, hasarlı, binalar, mecliste,
Yorumlar
Haber Yazılımı