'Bir Kitap Bin Dünya'
Haber
20 Eylül 2023 - Çarşamba 15:45
 
'Bir Kitap Bin Dünya'
Gedik Yatırım’ın ilk kütüphanesi Adana Buhara Ortaokulu’nda açıldı.
Eğitim Haberi
'Bir Kitap Bin Dünya'

 

Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer alan Gedik Yatırım, sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Eğitimin toplum gelişmesindeki en büyük etken olduğu bakış açısından yola çıkan Gedik Yatırım, başlattığı “Bir Kitap Bin Dünya” projesi kapsamında Adana Buhara Ortaokulu iş birliğiyle hayata geçirdiği kütüphanenin açılış töreninde öğrencilerle bir araya geldi.

Adana Buhara Ortaokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Bakanı ve Ceo’su Onur Topaç, Gedik Yatırım Genel Müdürü Ersan Akpınar, Okul Müdürü İsmet Dal, Gedik Yatırım üst yönetimi, Adana Buhara Ortaokulu yönetimi ve okul öğrencileri katıldı.

Törendeki konuşmasında, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarına katkıda bulunacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Topaç, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için büyük bir gayretle hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Okuyan, düşünen, uygulayan ve takip eden bir gençlik yetiştirmek için başlattıkları bu sosyal sorumluluk projesinde yer alan herkese sonsuz teşekkür eden Onur Topaç, şunları söyledi:

 “2023 yılında hayata geçirdiğimiz “Bir Kitap Bin Dünya” projemizle şubelerimizin bulunduğu diğer illerdeki kütüphane ihtiyaçlarını Milli Eğitim İl Müdürlükleri ile görüşüp kütüphane sayısını arttırmak, en önemli sosyal sorumluluk hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

“Kütüphaneler bilgiyle teması kesilmeyen bireyler yetiştirir”

Gedik Yatırım olarak, bu proje ile birlikte bu yıl Adana’da yaklaşık 2 bin öğrenciye katkı sağlayacaklarını belirten Onur Topaç, sözlerine şöyle devam etti:

“Kütüphaneler, çocuklarımızın kitapla buluştuğu, kendilerini geliştirdiği, derslerindeki başarılarına katkılar sağlayan önemli bölümlerdir. Bilime, sanata, kültüre değer vermeden hiçbir alanda ilerlemenin mümkün olmadığı gibi, çocuklarımıza bu yaşta okuma ve kütüphane alışkanlığı kazandırmanın çok önemli bir adım olduğunu unutmamak gerekiyor. Her şeyden önce kütüphane, öğrencileri yaşam boyu öğrenen, bilgiyle teması kesilmeyen bireyler olarak yetiştirir. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağında kütüphane alışkanlığı kazanan öğrencilerin bilgiyi bulma ve analiz etmede çok daha başarılı oldukları bir gerçek. Bu da onları öğrenmeye açık ve özgüvenli insanlar yapıyor.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Bir, Kitap, Bin, Dünya',
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Bir Kitap Bin Dünya'
'Bir Kitap Bin Dünya'
'Bir Kitap Bin Dünya'
'Bir Kitap Bin Dünya'
'Bir Kitap Bin Dünya'
'Bir Kitap Bin Dünya'
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan