"Birlikte daha güçlüyüz"
Haber
25 Ekim 2023 - Çarşamba 15:12
 
"Birlikte daha güçlüyüz"
Türk Kızılay Azerbaycan Kızılay ile bir araya geldi. Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, “Dünyaya örnek olan işbirliğimizi daha iyi noktalara taşıyacağız" dedi
Gündem Haberi

 

Türk Kızılayı 1. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, “İki devlet tek millet” vurgusu ile Kızılay olarak, Azerbaycan ile süregelen işbirliklerini daha yukarı noktalara taşıyacaklarını bildirdi.

 

Saygılı, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın de katıldığı resmi temasların önemine vurgu yaparak,  Türkiye ile Azerbaycan Kızılay arasındaki mükemmel işbirliğinin tüm dünyaya örnek olduğunu vurguladı.

 

Türkiye ve Azerbaycan'ın iyi günlerde de zor günlerde de hep birlikte olduğunu ifade eden Saygılı,  yaptıkları temaslarda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliğini daha ileri noktalara taşıma konusunda fikir birliğine vardıklarını ifade etti. 

 

Saygılı, heyet olarak gittikleri kardeş ve dost Azerbaycan’da, Kızılay ziyareti, Haydar Aliyev ve ailesi kabir ziyareti, Azerbaycan ve Türkiye şehitliği, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı ziyareti, Azerbaycan yetimhane zyareti, hijyen eğitimi programı, sertifika dağıtım töreni gibi programlara eşlik ettiklerini bildirdi. 

 

Azerbaycan Kızılayı Genel Başkanı Navruz Aslonov ve Genel Müdürü Ceyhun Mirzeyev ile gerçekleşen buluşmada, iki ulusal dernek arasındaki mevcut işbirlikleri ve projeleri konuştuklarını ifade eden Saygılı, ardından Azerbaycan ve Türk şehitliğini birlikte ziyaret ettiklerini kaydetti.

 

Saygılı, Azerbaycan Kızılay heyetiyle Başbakan Yardımcısı Ali Ahmadov’u da makamında ziyaret ederek verimli bir görüşme yaptıklarının altını çizdi.

Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı da makam

ında ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdiklerini belirten Saygılı, “Bu anlamlı seyahatin bir diğer güzel anısı ise Azerbaycan’daki yetimhane ziyaretimiz oldu. Hep birlikte çocuklarla oyunlar oynayıp, hediyeler vererek gönüllerini aldık” ifadelerine yer verdi.

 

“Birlikte daha güçlüyüz” diyen Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, ilerleyen süreçte Türkiye ve Azerbaycan Kızılay olarak her iki toplumunun yararına bir çok önemli çalışmayı hayata geçirip, işbirliğini daha iyi noktalara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Birlikte, daha, güçlüyüz",
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan