Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi
Haber
05 Ekim 2023 - Perşembe 15:24
 
Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi
Dt.Güler, "Meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi
Asayiş Haberi
Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi

Diş Hekimi Şemi Kurdak Adana Gazipaşa Bulvarı üzerindeki özel muayenehanesinde hırsızlık amacıyla geldiği düşünülen kişi tarafından darp edildi. Diş hekimini kanlar içerisinde bırakan zanlı kaçtı.

 

ZANLI YAKALANDI

Olayın şokunu atlatır atlatmaz Yarbaşı Karakoluna giderek şikayette bulunan diş hekimi Şemi Kurdak’ın hastanelerdeki tedavisinin ardından burnunda çatlak olduğu tespit edildi. Güvenlik kameralarını inceleyen Emniyet Kuvvetleri zanlının kaçtığı motosikletin plakasından yola çıkarak zanlıyı 48 saat içerisinde yakalayarak, gözaltına aldı.

 

DİŞ HEKİMİ ŞEMİ KURDAK, “ÖLÜYORUM SANDIM”

Saldırı olayına ilişkin açıklama yapan Dt. Şemi Kurdak, “Haftasonu muayenehanemi kapatmak için hazırlandığım sırada kapının zili çaldı. Kapıyı açtığımda 185 boylarında ayağında spor ayakkabısı olan şahıs ‘Dişime dolgu yaptıracağım’ bahanesiyle içeri girmek istedi. Ben şahsın şeklini ve tavrını hiç beğenmemiştim. ‘Randevulu çalışıyorum. Şuan işyerimi kapatıyorum’ dedim. İçeri almadım. ‘Peki bir kartınızı alayım’ dedi. Kartı almak için içeri girdim. Şahıs arkamdan içeri girip, sağı solu incelemeye başladı. ‘Ne yapıyorsun? Dışarı çıkarmısın?’ dedim. Bana ‘Üstünde para var mı?’ dedi. Bende dışarıya çıkmasını tekrar söylediğimde suratıma öyle bir yumruk attı ki ‘Ölüyorum’ sandım. Burnum patladı sandım. Her yer kan oldu. Karşı komşum kapısını açınca kaçtı. Polisi aradık. Beni hastaneye götürüp, tedavimi yaptırdılar. Şikayetçi oldum. Görevini iyi yapan Darp Şube Ekibi sıkı takip sonucu zanlıyı yakaladılar. Türk Polisine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

DT. GÜLER, “MESLEKTAŞIMIZIN HUKUKİ HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Şiddet yanlılarının en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Türkiye’de yaklaşık 16 bin diş hekimi muayenehanesi var. Bunlar tek bir hekim, tek bir personel yada iki kişiyle birlikte çalıştığı özel sağlık kuruluşlarıdır. Türkiye’de ağız diş sağlığının yürütülmesinde çok önemli rol oynuyor. Ve maalesef kötü niyetli kişilere çok kolay hedef haline gelebiliyoruz. Bir süre önce İstanbul’da bir kadın meslektaşımız darp edilerek hayatını kaybetti. O zaman devletimizi TDB ve odalar olarak önlem almaya davet etmiştik. Meslektaşımız Şemi Kurdak’a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz yönetim kurulu olarak meslektaşımızın yanındayız. Hukuki haklarını sonuna kadar savunacağız. Kurum olarak olayın takipçisi olacağız. Şiddet nereden gelirse gelsin, kime gelirse gelsin tasvip edilemez. Şiddet yanlıları en ağır cezalara çarptırılmalıdır.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diş, Hekimi, Şemi, Kurdak, darp, edildi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi
Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi
Diş Hekimi Şemi Kurdak darp edildi
Yorumlar
Haber Yazılımı