Gaziantep'te korkunç kaza:16 ölü, 21 yaralı
Haber
20 Ağustos 2022 - Cumartesi 13:47
 
Gaziantep'te korkunç kaza:16 ölü, 21 yaralı
Ölenlerin arasında 3 itfaiyeci, 2 sağlık personeli ve 2 de gazeteci bulunuyor
Asayiş Haberi
Gaziantep'te korkunç kaza:16 ölü, 21 yaralı

 

 

Gaziantep'te devrilen bir yolcu otobüsü kayarak, başka bir kaza için yol kenarında duran itfaiye, ambulans ve bir canlı yayın aracına çarptı.  16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi ise yaralandı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde meydana gelen korkunç kazada ortalık savaş alanına döndü. Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 itfaiye, 2 sağlık personeli ve İHA çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver'in de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazada, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin de yaralandığını söyledi. Vali Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada kazayla ilgili şunları söyledi:

"Otobüs kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere göre vefat eden 16 vatandaşımız var. Aralarında 3 itfaiye görevlisi, 2 sağlık görevlisi, 2 gazeteci arkadaşımız var. Milletimizin başı sağ olsun."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başımız sağ olsun. Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gaziantep'te, korkunç, kaza:16, ölü,, 21, yaralı,
Yorumlar
Haber Yazılımı