Gururlandıran başarı
Haber
22 Kasım 2023 - Çarşamba 13:52
 
Gururlandıran başarı
Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi, kimya projesiyle dünyanın en iyileri arasına girdi
Eğitim Haberi
Gururlandıran başarı

 

Adana’nın gözde okullarından Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Kimya Projesi' dünya ülkelerinin katılım sağladığı Uluslararası Buca IMSEF (Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji, Mühendislik Fuarı) Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında kendi kategorisinde finale kaldı.

Kimya Projesi, öğrencilerden oluşan takımların proje başvuruları; çeşitli üniversitelerden alanlarında uzman öğretim üyelerinden oluşturulan jüriler tarafından değerlendirildi.

BİODERİ İLE MODA ENDÜSTRİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKLAR

Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi takımının 'Kombucha Mantarından Biyoderi Projesiyle' bitkisel ve geri dönüştürülebilir olarak üretilen biyoderi ayakkabı, çanta, elbise ve moda endüstrisinin diğer alanlarında kullanılabilecek nitelikte üretildi.

Öğrenciler tarafından İngilizce olarak hazırlanan proje ön değerlendirmesinin ardından finale kaldı.

İzmir’de 22 Kasım’da başlayan finaller 24 Kasım’a kadar sürecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Şahin Karakaş, Sosyal Bilimler Liselerine bakışın değişmeşi gerektiğini vurgulayarak yarışmayla ilgili bilgiler verdi.

BİR SOSYAL BİLİMLER LİSESİ'NİN FEN VE KİMYA ALANINDA FİNALE KALMASI ÇOK ÖNEMLİ

"Fen bilimlerinin ortaya koyduğu icat, yenilik, ürün keşfi ve kazanımların; sosyolojik yansımaları, insan psikolojisine etkisi, etik sorunları ve kamuya mal edilecekse mevzuatını Sosyal Bilimciler tespit ediyor ve hazırlıyor. Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi olarak; öğrenci, veli ve Adana’da yaşayan vatandaşlarımıza bu vizyonu tanıtma gayreti içerisindeyiz. Fen alanında uluslararası bir yarışmada finale kalmak bu bakış açısının bir tezahürüdür. Gayretlerinden ötürü danışman öğretmenimiz Sayın Ayşe Ongun Yüce’ye ve öğrencimiz Fatma Nur Salman’a teşekkür ediyorum” dedi.

 Yarışmaların yüz yüze yapılacak proje sunumu ve jüri görüşmeleri ile yapılacağını ifade eden Karakaş. çeşitli konferansların da düzenleneceği yarışmada; tüm ekiplerin sunumlarını İngilizce olarak yapacağını, değerlendirme uluslararası katılımcılarla yapılacağını ve farklı ülkelerden 55 farklı organizasyonda, bilim ve sanat alanında Türkiye’yi temsil edecek takımların oluşturulacağını söyledi.

Bahtiyar Vahbzade’nin bir sosyal bilimler lisesi olmasına rağmen fen bilimleri ve kimya alanında dünya çapında bir yarışmaya katılıyor olması takdirle karşılanıyor.

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri bu çalışmalarla entelektüel bilgi birikimlerine katkı sağlıyorlar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gururlandıran, başarı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Gururlandıran başarı
Gururlandıran başarı
Yorumlar
Haber Yazılımı