‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
Haber
20 Ekim 2023 - Cuma 15:02
 
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
Vali Köşger, hafızlık icazet törenine katıldı
Eğitim Haberi
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’

 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesince düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger birkaç gün önce Filistin’de insanlığı ayaklar altına alan vahşiler tarafından şehadete eriştirilen Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anarak sözlerine başladı.

Allah’ın tüm Filistinliler başta olmak üzeri tüm mazlum, mağdur Müslümanlara yardım etmesi dileğinde bulunan Vali Köşger, konuşmasının devamında genç hafızlara seslendi.

“Kuran’ı ya öğrenen olunuz ya öğreten olunuz ya da onlara muhabbet besleyen olunuz.” diyerek sözlerini sürdüren Vali Köşger,  “Bu salonda sizler sevgili hafızlar, Kuran’ı öğrenmenin de ötesinde hamele-i Kur’an oldunuz. Sizi tebrik ediyorum, hepinizin alınlarından öpüyorum. “ dedi.

Genç hafızları yetiştiren hocaların gecelerini gündüzlerine kattıklarını ifade eden Vali Köşger, “Allah onlardan da razı olsun. Onların da ellerinden öpüyorum. Bizler de sizlere muhabbet besleyenlerdeniz. Çok güzel bir ortamdayız. Okulun adı bir kere muhteşem.  Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu. Destan gibi bir şey bu. Bizim asırlardır hasretini çektiğimiz şey bu. Biz gencimizin zülcenaheny istiyoruz. İki kanatlı olmasını istiyoruz. Bir tarafta Allah’ın emrettiği ilimleri tahsil eden, sonuna kadar onu hayatına onu tatbik eden ama bir taraftan da şu anın ilmiyle, bilimiyle, tekniğiyle kendini kuşatmış, donatmış olmasını istiyoruz. İşte bu gençler onlar. Bu gençleri yetiştirenlerden Allah razı olsun. Bu binaya modern bir şekilde tesis eden, Adana’ya ve Adana gençliğine armağan edenlerden Allah razı olsun. Kıvanç ailesinden Allah razı olsun.” dedi.

Konuşmasının devamında İsrail’in yaptığı vahşetin zirveye ulaştığını aktaran Vali Köşger, “Bunların kurduğu medeniyet, artık tek dişi kalmış canavarın çok daha ötesine geçti. Artık bütün insanlığın umudu bu gençler. Tüm dünyanın kurtuluşu için böyle gençlerimizin sayısını arttırmamız lazım. Ahlaklı, edepli, ilimli, hem dünyayı hem ahireti bilen, Mevlana’nın dediği gibi pergelin bir ayağı kendi kültüründe, kendi değerlerinde diğer ayağı tüm dünyayı kuşatıp oranın en güzel bilgilerini devşirip gelen ve onu tüm dünyaya yeni bir reçeteyle sunan yeni bir gençlik bekliyor tüm dünya. İnşallah bunu sizler gerçekleştireceksiniz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayıp hafızlık unvanını kazanan öğrencilere Vali Köşger tarafından belgeleri takdim edildi.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Hepinizin, alınlarından, öpüyorum’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
‘Hepinizin alınlarından öpüyorum’
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan