‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
Haber
06 Eylül 2022 - Salı 17:21
 
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
CHP Adana Milletvekili Şevkin, Vakıflar Sarayı esnaflarını ziyaret etti, “Esnaflarımızın mağdur olmamaları için önlemler alınmalı” dedi. Esnaflar ise zor durumda olduklarını belirtip yardım istedi
Gündem Haberi
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’

 

Adana Vakıflar Sarayı’ndaki çoğu gelinlikçiden oluşan 100’ün üzerinde esnaf son günlerde işyerinin yıkılacağı yönündeki söylentiler yüzünden zor günler yaşıyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in de ziyaret ettiği esnaflar, “Vakıflar Sarayı halen ayakta bizler hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Adana’da gelin adaylarının ilk uğrak yeri olan ve gelinlikçiler çarşısı olarak da bilinen Adana Vakıflar Sarayı esnafları bugünlerde çok huzursuz. Yaşanan pandemi, ardından ekonomik kriz ile mağdur olan gelinlikçi esnafları son günlerde ‘Vakıflar Sarayı yıkıldı yıkılacak’ söylentileri yüzünden daha da kötü duruma düştü. Söylentilerin kendilerini zor durumda bırakmak için söylenmiş dedikodular olduğunu belirten esnaflar, “Bir çok müşterilerimiz bu söylentiler, dedikodular yüzünden Vakıflar Sarayı’na gelmiyorlar. Bazı birkaç esnafımız da buradan taşınarak oranın yıkıldığını belirterek bizleri baltalamaktadır. Bizler işimizin başındayız. Vakıflar Sarayı halen ayakta ve bizler hizmet etmeye devam ediyoruz” dediler.

Adana’da 60 yıldan bu yana yurtiçi ve yurtdışına hizmet verdiklerini, bugüne kadar on binlerce gelini giydirdiklerini ifade eden esnaflar, Vakıflar Sarayı esnafları olarak seslerinin duyulmasını istediklerini söyledi. Esnaflar, devlet büyüklerinden yardım beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Vakıflar Sarayı tarihi bir yer. Türkiye’nin her şehrinden, dünyanın her ülkesinden alışveriş yapmak üzere misafirlerimiz geliyor. Kent ekonomisine büyük katma değer kazandırıyoruz. Adana Vakıflar Sarayı’nın yalnız bırakılmamalıdır. Bizler burada ilk işe başlayıp buradan yıllarca ekmek yedik, şimdi ise depreme dayanıklılık bahanesiyle bir takım sözlerle işlerimizi baltalamaya çalışanlar var. Bu da bizleri son derece rahatsız etmekte. Bizler burada 100 üzerinde esnafız. Çalışanlarıyla birlikte 1000’in üzerinde, aileleriyle beraber buradan ekmek yiyenlerin sayısı 5000’in üzerinde. Buradaki esnafların bir çoğunu bayanlar oluşturuyor. Ülkemizde işsizler ordusuna bir yenilerini de eklemeyin. “

Adana Vakıflar Sarayı’nda gelinlikten, ayakkabıya, kıyafetten, süs eşyasına ve düğün salonuna kadar bir çok alanda hizmet veren esnafın hak sahipliğinin korunması, yeni projede önceliğin mevcut esnafa verilmesi gerektiğini kaydeden esnaflar, “Ekonomik kriz ortamında daha çok kişinin işini ve iş yerini kaybetmesine gönüller razı olmamalıdır” dedi.

Bu arada, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, esnaflarla bir araya gelip sorunlarını dinledi.  Milletvekili Şevkin, esnafların işyerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, “Bizler esnaflarımızın her zaman yanındayız. Esnaflarımızı mağdur etmeyecek önlemler alınması gerekir” dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Hizmet, vermeye, devam, ediyoruz’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
‘Hizmet vermeye devam ediyoruz’
Yorumlar
Haber Yazılımı