Kadınlar, üretiyor, satıyor, kazanıyor
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 17:04
 
Kadınlar, üretiyor, satıyor, kazanıyor
Adana Kadın Kooperatifleri Birliği’nde kadınların ürettiği yaklaşık 1000 ürünün satışı yapılıyor. Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, “Kadınlarımız üretip sattıkları ürünün ücretlerini alıyorlar, çok mutlu oluyorlar, yeniden iştahla üretiyorlar” dedi
Kültür Haberi
Kadınlar, üretiyor, satıyor, kazanıyor

 

Neşet KARADAĞ

Türkiye’nin ilk üst birlik kadın kooperatifi olan Adana Kadın Kooperatifleri Birliği adeta fabrika gibi çalışıyor. Birlikte, kadınların ürettiği Adana’ya özgü yaklaşık 1000 çeşit ürünün satışı yapılıyor.

Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Büyüksaat civarındaki Adana Kadın Kooperatifleri  Birliği’nde gazetecilerle bir araya geldi. Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Olgunlaşma Ensitüsü Müdürü Seher Coşkun, Kadın Kooperatifleri Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış, Kadın Kooperatifleri Birlik Başkanvekili Süheyla Gergin, Kadın Kooperatifleri Birlik Başkanvekili Gamze Diker, Kadın Kooperatifleri Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Kümber ile üyelerinin de katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Kan, kadınların ürettiği Adana’ya özgü ürünlerle ilgili bilgi verdi.  Adana Kadın Kooperatifleri Birliği’ni geçen yıl Lezzet  Festivali’nde açtıklarını belirten Kan, Birliğin, Adana’daki 34 kadın kooperatifinin birleştirilmesiyle üst birlik olarak oluşturulduğunu ve Türkiye’de ilk olduklarına dikkat çekti.

‘ÇUKUROVA KADINI ÇALIŞKAN, YETENEKLİ’

Çukurova ve Toroslarda yaşayan kadınların çok çalışkan, çok başarılı, çok yetenekli olduklarını belirten Vali Yardımcısı Kan, “Bu çalışkan, yetenekli kadınlarımız ne yapıyordu; ürettikleri evde kalıyordu. Ürettiği ürününü satamadığı ve geliştiremediği için sonuç alamıyordu. Biz kadınlarımızı bir çatı altında toplayıp ürettiklerini değerlendirmeye başladık. Kadınlarımız şimdi ürünlerini satıyorlar, ücretlerini alıyorlar, çok mutlu oluyorlar, yeniden daha iştahla üretiyorlar. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz” dedi.

‘YAKLAŞIK 1000 ÜRÜN SATILIYOR’

Kooperatifte, Karaisalı’nın salçası, nar ekşisi, Tufanbeyli’nin nohutu, fasulyesi, Saimbeyli’nin kuşburnu, kekik, sumak, incir reçeli, Aladağ’ın soğan ve ceviz kabuğundan yapılan doğal dokumalarının da içinde yer aldığı yaklaşık 1000 ürünün satışının yapıldığını söyleyen Kan, satışların e-ticaret üzerinden de yüzde 1-2 gibi düşük komisyonlarla da yapıldığını hatırlatarak, “Satışlarımızı buradan yapıyoruz.  Sunum ve satış kolay oluyor. Çok çeşitli ürünlerimiz var. Alan bir daha alıyor. ” dedi.

‘KARNAVALDA GÜNLÜK KAZANÇ 10 BİN LİRA OLDU’

Şu anda Adana Kadın Kooperatifleri Birliği’nin yaklaşık 15 bin kadınla iletişim halinde olduğunu, 1600 kadının da aktif halde olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Kan, satışlardan memnun olduklarını da belirterek, Portakal Çiçeği Karnavalı’nda günlük 10 bin diğer günler ise 4, 5 ve 6 bin lira arasında satışların gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kadınlar,, üretiyor,, satıyor,, kazanıyor,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Kadınlar, üretiyor, satıyor, kazanıyor
Yorumlar
Haber Yazılımı