‘Sizler aranan elemanlarsınız’
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 13:42
 
‘Sizler aranan elemanlarsınız’
4. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması Ödülleri Verildi
Teknoloji Haberi
‘Sizler aranan elemanlarsınız’

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) tarafından ortaklaşa düzenlenen “4. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” ödülleri törenle verildi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, törenin açılışındaki konuşmasında, bu yıl 4’ncüsü düzenlenen yarışmanın önemine dikkati çekerek, “2019’da ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamız vesilesiyle gelecekte bu topraklarda bir şeyler inşa edecek zihinleri görmek çok değerli” dedi.

Bölgede açılan her fabrikanın heyecan verdiğine vurgu yapan Akpınar, öğrencilere seslenerek, “Tıpkı bu fabrikalar gibi sizleri de geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Sizler ara elemen değil, aranan elemanlarsınız. Fikirlerinizle, cesaretinizle bu yarışmaya katılımınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah sizleri gelecekte bu topraklarda hizmet ediyor olarak görebileceğiz” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu ise, birçok yarışmaların düzenlendiğini ancak, bunların sürekliliğinin önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu çalışmalar ülkemizin geleceğini şekillendirecek genç arkadaşlarımızın ufuklarının açılması açısından çok değerli. Dereceye giren arkadaşlarımızın yanı sıra katılım sağlayan 101 projenin sahiplerini de tebrik ediyor, emek verenlere teşekkür ediyorum.”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan da üniversitelerinde ön lisans düzeyinde bir ilk olan "Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması"nın çıkış hikayesinden söz ederek konuşmasına başladı.

Yarışmanın amaçların ada dikkati çeken Prof. Dr. Bozdoğan,  yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin AOSB tarafından karşılanmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl Elektrik programından 29 proje, elektronik teknolojisi programından 35 proje, makine programından 10 proje, tekstil teknolojisi programından 21 proje ve CBS programından 6 proje olmak üzere toplam 101 adet adet proje başvurusu yapılmıştır. Proje yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizin projelerinde kullanmış oldukları materyaller "YÖK Eğitim Desteği" ile karşılanmıştır.”

Yarışmada, Elektronik Teknolojisi Programından Emre Gül birinci, Elektrik Programından Azmi Kaan Karaca, Yusuf Kaan Atakay ve Berke Yiğit Yıldırır ikinci, Elektronik Teknolojisi Programından Doğucan Söymer ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Sizler, aranan, elemanlarsınız’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Sizler aranan elemanlarsınız’
‘Sizler aranan elemanlarsınız’
‘Sizler aranan elemanlarsınız’
‘Sizler aranan elemanlarsınız’
Yorumlar
Haber Yazılımı