Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Haber
31 Ekim 2023 - Salı 14:36
 
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Cumali Karataş, Cumhuriyet’imizin 100. Ayılı anısına dört Atatürk kitabının yayınlanmasından dolayı bir yazar olarak çok mutlu olduğunu söyledi.
Sanat Haberi
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı

          

Cumali Karataş’ın, Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına hazırladığı “Atatürk ve Sanat”, “Atatürk’ün Sanat Nutku” ve “Koca Sakarya” adlı inceleme ve şiir kitaplarının yanı sıra Atatürk şiirlerinden oluşan “Sevmek” adlı şiir kitabı Günce Yayınlarınca yayınlandı. 

Cumali Karataş, Cumhuriyet’imizin 100. Ayılı anısına dört Atatürk kitabının yayınlanmasından dolayı bir yazar olarak çok mutlu olduğunu söyledi. Yılda üç kitabı yayınlanan Cumali Karataş’ın önceki yıl (2021) “Öykü Güneşim”, “Ali’min Öyküleri” ve “Alp’ten İnciler” adlı çocuk kitapları yayınlanırken, geçen yıl “Güneyli Çocuk” ve “Gurbet Eli” ve “Ahmet Remzi Bey Destanı” adlı şiir kitapları Günce Yayınları tarafından yayınlandı.

            İlk şiirleri Ortaokul döneminde “5 Ocak” okul dergisinde yayınlanan ve aynı yıl destan yazıp, bastırıp, satarak halk ozanlığına ilk adımı atan Cumali Karataş “Sevda”, Öyle Kal”, “Çocuk ve Şiir” ile “Sevmek” adlı  şiir kitaplarını çıkarmış (2001); “Öykü Çınarı” adlı çocuk öyküsü seti Ema Yayınları, “Postacı Adana Yollarında” adlı biyografik kitabı Adana Büyükşehir Belediyesi, “Çukurova Söyleşileri” adlı söyleşi kitabı da Seyhan Belediyesi tarafından yayınlandı. (2017-2018).  Hâlen “Öykü Çağı” adlı çocuk setleri yayına hazırlanan Cumali Karataş MESAM Tam Üyesi olup, bestelenen 150 şiirinden 28’i, 30 kadar bestesinden ise 2’si TRT repertuvarında bulunuyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Karataş'tan, 4, Atatürk, kitabı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Karataş'tan 4 Atatürk kitabı
Yorumlar
Haber Yazılımı