‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
Haber
17 Ağustos 2022 - Çarşamba 15:47
 
‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
Azimjon Komilovich ve heyeti Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ’ı ziyaret etti
Kültür Haberi
‘Kardeşlik bağları güçleniyor’

 

Azimjon Komilovich Fergana Valiliği Yatırım ve Dış Ticaret Müdürü ile (Belediye Başkan Yardımcısı) beraberindeki heyet bir dizi temasta bulunmak üzere Adana'ya geldi.

 

Adana Özbekistan Fahri Konsolosu İlker Medeni, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Osman Beg ile birlikte Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ'ı makamında ziyaret eden heyet, Adana ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade etti.

 

Sarıçam Belediyesi'nin yaptırmış olduğu Türkistan Parkı ve Korbaşı Şir Muhammed Bek'in Anıtını ziyaret ederek dualar eden Azimjon Komilovich ve beraberindeki heyet, kardeşlik bağlarının ne denli güçlü olduğuna bir kez daha şahitlik ettiler.

 

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Osman Beg, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, Azimjon Komilovich ve heyetini dernekte de ağırlayarak Adana'da, birlik ve beraberliği devam ettirmek, Türkistan kültürünü tanıtmak amacıyla yapmış oldukları ve devam ettirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Kıymetli yazar Emin Yarımoğlu, titiz çalışmasıyla kaleme aldığı Korbaşı kitabını, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde, heyete armağan etti.

 

Günün sonunda iyi dilek ve temennilerde bulunulduktan sonra anavatanda buluşmak üzere vedalaşıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Kardeşlik, bağları, güçleniyor’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
Yorumlar
Haber Yazılımı