‘Kedi besleyen cami imamı sürgün edildi’
Haber
25 Nisan 2024 - Perşembe 13:12
 
‘Kedi besleyen cami imamı sürgün edildi’
Yıldırım ve Çıtırık, “Sokak kedilerine yönelik, Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay tarafından zarar verileceği endişesi yaşıyoruz” dedi
Diğer Haberi
‘Kedi besleyen cami imamı sürgün edildi’

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve  HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, Çukurova ilçesinde bulunan Zeynel Abidin Üçgül camisinin bahçesinde ve yanında bulunan 20 dönümlük Parkta, kimseye zararı olmadan yaşayan çok sayıda kedinin yaşamının tehdit altında olduğunu açıkladı.

Yıldırım ve Çıtırık ortak yaptıkları açıklamada şunları dedi:

“Çukurova İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay bu kedilerin varlığından rahatsız olduğu için, bu hayvanların bölgeden alınması veya yok edilmesini sık sık gündeme getirmiştir.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’i de arkalarına alarak bu masum sokak kedilerine sahip çıkan Remzi Yıldırım isimli cami hocasını sürekli tehdit edip sürgüne göndereceklerini belirten, buda yetmez gibi Barınak müdürünü çağırıp, “hijyen kurallarına uygun değil raporu veremez misiniz?”  talebinde bulunan ve Barınak müdürünün; “öyle bir durum yok, bundan dolayı böyle bir rapor veremeyiz” demesi sonrası; Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay’ın “bizler kediden köpekten şikâyetçiyiz” dediği ve alenen hayvan düşmanlığı yaptıkları aşikardır.

 

Adana Çukurova ilçesinde Zeynel Abidin Üçgül cami İmamı Remzi Yıldırım ve eşi 20 yıldır cami bahçesindeki bu kedileri kendi olanakları ile besleyen kişiler. Hem cemaat hem de toplum onları çok seviyor. İslam dininin sıcak ve merhametli yönünü gösteren iki muhterem insan. Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay’ın entrika ve iftiraları sonrası Mübarek Ramazan ayında ve okullar devam ederken Müftülük tarafından Cami hocası Remzi Yıldırım’a uyarı cezası verilmesi yetmezmiş gibi B Sınıfı camiden C sınıfı çok uzak bir camiye tayin edilme kararı çıkıyor ve çok büyük bir haksızlığa imza atılıyor.

 

Adana İl Müftülüğüne bağlı Çukurova ilçe Müftülüğünde skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Daha öncede, Hayvan Hakları ile ilgili paylaşım yapan ve müftülükte görev yapan Memur Ahmet Tokdemir’de Sürgüne gönderildi.
Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Memur Ahmet Tokdemir, Hayvan hakları derneğinin paylaşımı ile ilgili bilgilendirme yaptığından dolayı, emri altındaki Murakıp Mahmut Sami Hakkı Dağaşan’a talimat vererek soruşturma açtırıp, 15 gün içerisinde soruşturmayı tamamlayıp, 4 disiplin cezası verilmiş. Ardından, Adana Valiliği bu cezaları iptal etmiş, ve sonrasında İl müftüsü Mehmet Taşcı’nın Teklifi ile, İl Dışı Mersin Anamur’a sürgüne göndererek Ahmet Tokdemir’in psikolojisinin bozulmasına neden olmuşlardır. Bize ulaşan bilgilere göre kendisi Adana Dr.Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmekte ve ağır travma geçirmektedir.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının hayvanlar konusunda merhamet ehli yaklaşımı olduğunu biliyoruz.

Toplumda da tepki uyandıran bu yanlış uygulamaya izin vermeyeceğinizi umut ediyoruz. Umarız; çok yanlış olan bu karardan geri dönülmesi mümkün olunur.

 

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile yaşam hakları güvence altına alınan ve TCK kapsamında can olarak görülen bu zavallı sokak kedilerine yönelik, Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay tarafından zarar verileceği endişesi yaşıyoruz.

Mevcut 5199 sayılı yasaya göre; hayvanların yaşadıkları yer yaşam alanlarıdır. Bunların yaşam alanlarından koparılması veya zarar verilmesi mevzuata göre suçtur.

İslam dininde hayvanlarımıza yönelik merhamet edilmesi buyrulurken, inançlı bir öğreticinin ve müezzinin hayvanlara yönelik bu tür düşünceye sahip olması düşündürücüdür.

Yüce yaratan; "Gökteki uçan kuştan, yerdeki karıncaya kadar, onlar benim sessiz kullarımdır" buyurmuştur.

Bizler; Mekke'den Medine'ye ordusu ile giderken; gördüğü yeni doğum yapmış bir Anne köpek ve yavruları korkup, ürkmesin diye, ordusunun yönünü değiştiren Yüce bir Peygamberin ümmetleriyiz.

Bu adil olmayan karar ile ilgili Çok sayıda Sivil toplum kuruluşu ve hayvanseverin katılımı ile, Ulusal ve yerel basın kuruluşlarına basın açıklaması yapılacaktır. Basın Açıklamasına çok sayıda Hayvan Hakları savunucusu dernek ve hayvansever katılacaktır.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Kedi, besleyen, cami, imamı, sürgün, edildi’,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
‘Kedi besleyen cami imamı sürgün edildi’
‘Kedi besleyen cami imamı sürgün edildi’
Yorumlar
Haber Yazılımı