Lösemili çocukların umudu
Haber
01 Kasım 2023 - Çarşamba 13:53
 
Lösemili çocukların umudu
Çocuğunu lösemiden kaybeden Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel hayatını lösemili çocukların iyileşmesine adadı, vatandaşlardan kök hücre bağışında bulunmalarını istedi
Yaşam Haberi
Lösemili çocukların umudu

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeni ile yazılı açıklama yaparak, kök hücre bağışının yaygınlaşması ile birlikte çocukların lösemiden ölümlerinin önüne geçileceğini belirtti.

 

Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuğun lösemiye yakalandığını belirten Yücel, kanser teşhisinden sonra küçücük bedenleri oldukça zorlu bir tedavi sürecine girdiğini vurguladı. "Kök Hücre Bağışı ile Hayat Kurtarın" çağrısı yapan Yücel,   kök hücre (kemik iliği) nakli bekleyen binlerce lösemi hastası çocuğun hayatını kurtarmanın önemli yolunun kök hücre (kemik iliği) bağışı olduğu vurguladı.

 

Kök hücre bağışı konusunda toplumsal bilinci arttırmak amacıyla bisikletle Türkiye turuna da çıkan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

 

"Türkiye'de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Kanser teşhisi sonrası ise küçük bedenler oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Aileleri ve anne baba adaylarını çocuk kanserlerine karşı bilinçlendirmek, löseminin yaygınlığı ve tedavi edilebilirliği konularına, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulmasının önemine dikkat çekmek adına her yıl kök hücre bağışı için Türkiye'nin her yerine gidiyorum. 

 

Lösemi, halk arasında kan kanseri olarak bilinen bir grup kanser türünden biridir.

Lösemili Çocuklar Haftası, toplumu bu hastalık hakkında bilgilendirmek ve insanların belirtileri ve risk faktörleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenir. Bilinç arttıkça, erken teşhis ve tedavi şansı da artar.

 

Lösemi, hastalarının ve ailelerinin yaşadığı fiziksel, duygusal ve mali zorluklarla birlikte gelir. Bu farkındalık kampanyaları, toplumu lösemiye duyarlı hale getirir ve bu insanlara destek sağlar.

Kan ve kök bağışı kampanyaları kapsamında, toplumsal farkındalığı artırmayı ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Bu toplumsal duyarlılık yaşam mücadelesi veren hastalarımıza umut ışığı olacaktır. Herkesin bu sorumluluk anlayışıyla hareket ederek, kök hücre bağışı konusunda duyarlı olması gerekiyor.

 

Lösemi Çocuklar Haftası, bilimsel araştırmayı ve tıbbi ilerlemeyi teşvik eder. Bu tür kampanyalar, bilim insanlarına ve sağlık kuruluşlarına daha fazla kaynak sağlamak için toplumda farkındalık yaratır.

 

Lösemi Çocuklar Haftası, lösemi ile mücadele eden çocuklara ve ailelerine moral ve umut verir. Bu tür etkinlikler, lösemi hastalarının toplumları tarafından desteklendiğini hissetmelerine yardımcı olur.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Lösemili, çocukların, umudu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Lösemili çocukların umudu
Lösemili çocukların umudu
Lösemili çocukların umudu
Lösemili çocukların umudu
Yorumlar
Haber Yazılımı