Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Haber
25 Ekim 2023 - Çarşamba 11:38
 
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Porsun, "Oli Projesini 17 yılda 60 ilde 2 milyon öğrenciye ulaştırdık" dedi
Spor Haberi
Ödüllü Oli Projesi sunuldu

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından spor bilimcilerine hazırlatılan ödüllü “OLİ PROJESİ” Adana’da Özel Akdeniz ve Yükseliş Okullarında büyük katılımla sunuldu.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, OLİ PROJESİ’nin 60 kadar il ve büyük ilçelerde 2 milyon öğrenciye ulaştığını söyledi.

Porsun, projenin 4-5 ve 6 sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu, yakın gelecekte belde hatta köylere kadar projeyi taşıyacaklarını belirterek şunları kaydetti:

“TMOK başarılı sporculara burs başta olmak üzere, spor bakanlığı ve tüm federasyonlarla işbirliği yaparak eğitim çalışmaları, konusunda uzman yabancı antrenör getirilmesi, teknik yayınlar, uluslararası tüm müsabakalarında kısıtlı olanaklara rağmen katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli konularda komisyonlarımız verimli şekilde çalışıyor. Hedefimiz gelecekte olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktır. Çağdaş tesisler, sadece eski dönemlerde olduğu gibi sadece güreş ve halter değil, cimnastik, boks, okçuluk gibi branşlarda altın madalya kazandık. Özellikle takım sporlarında Filenin Sultanları’nın Avrupa ve Milletler şampiyonu olması ve olimpiyatlara katılma hakkı kazanmaları çok anlamlı. Şimdiye kadar olimpiyatlar hiçbir dönemde Müslüman bir ülkede yapılmadı. Bu bağlamda olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı hak ediyoruz.”

ÖDÜLLÜ OLİ PROJESİ NEDİR?

Ülkede sporun temelini oluşturan öğrencilerin küçük yaşlarda spor bilinci ve kültürü, fiziksel aktivitelerini katılımını teşvik etmek için spor bilimcilerine Oli Projesi’ni hazırlattıklarını ifade eden Porsun, konuşmasında şunlara yer verdi;

“Öğrencilerin spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla özellikle 4- 5 ve 6 sınıflara yönelik 45 dakika süren eğlenceli ve interaktif  sunumda spor kültürü ve ahlakı olimpiyat oyunları ve felsefesi, Fair Play, sağlıklı beslenme, sağlık, çevre duyarlılığı gibi konuları çeşitli film ve animasyon, renkli görseller, öğrenciler arasında ödüllü yarışmalar profesyonel sunucu projeler sorumlusu Sibel Yazgantel ve sevilen maskotu OLİ tarafından anlatılmaktadır.”

Bu arada Adana’daki etkinlikte Özel Akdeniz Okulları Genel Müdürü B.Aycan Aktürk, okulun Müdürü Selahattin Dikici ile Özel Yükseliş Okulları Kurucusu Tolgahan Değirmenci, Müdürü Süleyman Loğoğlu, Müdür Yardımcısı Nesrin Doğdu, Resim Öğretmeni Esra Mülayim’e çeşitli armağanlar takdim edildi.

Etkinlikte TMOK Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi Ramazan Şanıvar da hazır bulundu.   

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ödüllü, Oli, Projesi, sunuldu,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Ödüllü Oli Projesi sunuldu
Yorumlar
Haber Yazılımı