Orman teröristine 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
Haber
16 Eylül 2022 - Cuma 17:16
 
Orman teröristine 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
Adana'da PKK talimatıyla orman yangını çıkaran sanığın cezası belli oldu
Asayiş Haberi
Orman teröristine 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Adana'da PKK talimatıyla orman yangını çıkardığı idia edilen A.İ.E.K. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 100 bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

 

Adana'nın Çukurova ilçesinde geçen yıl, terör örgütü PKK'nın talimatıyla 5 noktada orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan A.İ.E.K. yargılandığı Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıktı. Esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, belgeler, şüpheli ifade tutanağı, tanık anlatımları ve bilirkişi raporları dikkate alınarak sanığın kentte 24, 29 ve 30 Ağustos ile 3 ve 4 Eylül 2021'de 5 orman yangınını terör örgütü PKK'dan aldığı talimat sonucu kasten çıkardığını belirterek müebbet ve ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, hükümle birlikte A.İ.E.K'nin tutukluluk halinin devamına da karar verilmesini istedi.

 

‘PİŞMANIM’ DEDİ

 

"Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık A.İ.E.K., mütalaayı kabul etmediğini söyledi. Çok pişman olduğunu vurgulayan A.İ.E.K, "Ormanı yakmak gibi bir amacım yoktu. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanığı "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutukluluk halinin devamı kararlaştırılan sanığa, 100 bin lira da adli para cezası verildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Orman, teröristine, 2, kez, ağırlaştırılmış, müebbet,
Yorumlar
Haber Yazılımı