Tilkiler havadan aşılanacak
Haber
10 Ekim 2023 - Salı 16:07
 
Tilkiler havadan aşılanacak
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Adana’nın yaban hayatına daha yakın ilçelerinde de yerleşim yerleri hariç alanlara uçakla aşı yemleri atılacak" dedi
Yaşam Haberi
Tilkiler havadan aşılanacak

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele için başlattığı "Türkiye'de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini" Projesi kapsamında Adana’da da tilkiler için havadan aşı yemi atılacak.

 

Bakanlığın yaban hayatında kuduz hastalığının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla yürüttüğü proje çerçevesinde aralarında Adana’nın da olduğu 29 ilde 15-20 Ekim tarihleri arasında yaban hayvanları sahasına aşı atım çalışması yapılacak.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, kuduz hastalığı ile mücadele kapsamında "Türkiye'de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini" adlı Avrupa Birliği projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi.

Proje kapsamında kuduz hastalığının yoğun olarak görülebileceği alanlarda yılda iki kez olmak üzere üç yıl havadan aşılama çalışması yürütüldüğünü belirten Kökçüoğlu, “Adana’nın yaban hayatına daha yakın ilçelerinde de yerleşim yerleri hariç alanlara uçakla aşı yemleri atılacak. Yaban hayatında özellikle tilkilerin çiftlik hayvanları ile irtibatlarının yüksek olması sebebi ile aşılanması planlanıyor. Tilkilere özel köfte biçiminde hazırlanan aşı yemleriyle kuduz hastalığının hayvanlar arasında yayılması önleniyor. İlimizde 15-20 Ekim tarihleri arasında aşı yemleri atılacak. Vatandaşlarımız, havadan atılan aşılı yem bulduğunda kesinlikle dokunmamalı,  özellikle çocuklar bu aşılı yemlere dokunmamalı. Kapsülün içindeki aşı göze veya ciltteki açık bir yaraya temas ederse, temas noktalarının su ve sabun ile yıkanması ve derhal bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tilkiler, havadan, aşılanacak,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Tilkiler havadan aşılanacak
Tilkiler havadan aşılanacak
Yorumlar
Haber Yazılımı