Yunus Gündoğdu Ruh Sağlığı’na götürülecek
Haber
13 Kasım 2023 - Pazartesi 10:35
 
Yunus Gündoğdu Ruh Sağlığı’na götürülecek
Adana 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Yunus Gündoğdu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınması için Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmesini istedi
Asayiş Haberi
Yunus Gündoğdu Ruh Sağlığı’na götürülecek

 

 

Noter kanalıyla gönderdiği yazıda açık açık öz torunlarını tehdit eden ve bu konuda hakkında şikayet bulunulan Yunus Gündoğdu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığı araştırılacak. Mahkeme, hakkında açılmış bir çok iftira, tehdit ve ticari markaya zarar verme gibi davalar bulunan Gündoğdu'nun Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmesi için polise talimat yazdı.

 

MAHKEME EMNİYETE

YAZI GÖNDERDİ

 

Adana 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Yunus Gündoğdu’nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınması için Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmesini istedi.

 

GİTMEZSE POLİS ZORU

İLE GÖTÜRÜLMESİNE

 

Mahkeme yazısında, “Aşağıda adres ve kimlik bilgileri yazılı Yunus Gündoğdu’nun kendisi gitmek istemese dahi Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunundan kaynaklanan zorla götürme yetkisi de dahil yetkileri kullanarak muhakkak surette Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesine sevki ile ekte gönderilen Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 01/02/2022 tarihli raporda dikkate alınarak adı geçenin gerekli muayenesinin yapılarak, TMK 432. Maddesi kapsamında raporunun alınması için zorunlu yatışı gerekiyorsa tedavisine yönelik gerektiğinde zorunlu yatışının da yapıldıktan sonra; ‘Akli dengesinin akıllıca yaşam sürmek için yeterli olup olmadıgı, Yeterli ise ne ölçüde normal bir yaşama izin verdigi, İradesinin, verdiği kararlar ve hareketleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı, yapacağı, Kendi işlerini görecek güce sahip olup olmadığı, Sürekli yardıma muhtaç olup olmadığı, Başkalarının emniyetini tehdit edip etmediği, Muhafaza altına alınıp alınmayacağı, Hastalığının ne kadar müddet süreceği, Vasi tayini gerekip gerekmediği, Hakimlikçe dinlenmesinde yarar olup olmadığı, Hastalığının sürekli olup olmadığı hususlan ile"" 4721 Sayılı; TMK 429. Maddesine göre kendisine yasal danışman atanmasını gerektirir bir rahatsızlığının olup olmadığı” belirtildi. Yazıda ayrıca, Yunus Gündoğdu kendisi gitmezse polis zoru ile Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine götürülmesi de istendi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yunus, Gündoğdu, Ruh, Sağlığı’na, götürülecek,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yunus Gündoğdu Ruh Sağlığı’na götürülecek
Yunus Gündoğdu Ruh Sağlığı’na götürülecek
Yorumlar
Haber Yazılımı