Adana Gerçekleri Başarının mimarı Zeydan Karalar…
Yazı Detayı
01 Nisan 2024 - Pazartesi 20:55
 
Başarının mimarı Zeydan Karalar…
Adana Gerçekleri
 
 

Başarının mimarı Zeydan Karalar…

Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını üst üste ikinci kez kazanarak, Sol ve CHP açısından eşi görülmemiş tarihi bir başarıya imza attı. Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlendiği 5 yıl boyunca, merkez ve kırsal ilçelerde, 831 mahalle ve köyde hayata geçirdiği olağanüstü hizmetlerle halkın gönlünü kazandı ve ilçelerin büyük çoğunluğunda CHP’li belediye başkan adaylarının kazanmasında en önemli rolü oynadı. Elbette ondan önce Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki hizmetleri de Adana’da CHP’nin yükselmesini, sonuçta 31 Mart 2024’te yaşanan başarının kazanılmasını sağladı. 
Zeydan Karalar 48 yıldır sürdürdüğü demokrasi ve siyasi mücadelesinde artık olgunluk dönemini yaşıyor. Zeydan Karalar’ın başarısı Sol’un, CHP’nin Adana’daki en büyük gücü.
Kısa bir hatırlatma yaparsak; borcu gelirinin 4 katı olarak aldığı Adana Büyükşehir Belediyesi’nde, pandemiye, depremlere ve ağır ekonomik krizlere rağmen, geliri borcun 4 katına çıkardı. Yarattığı mali mucize ile devasa hizmetleri borçsuz yapabilen bir belediye oluşturdu.
Maaş ödeyemez, mazot alamaz, hizmet edemez halde devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne  321 iş makinesi, 111 otobüs aldı, 3 milyon ton rekor miktarda asfalt döktü, 3 alt geçit, 4 arıtma yaptı, 5 bulvar açtı, 250 civarında cadde ve bulvarı yeniledi, altyapı hizmetleriyle bir çok noktada sel olmasını önledi, asbestli boruları değiştirdi, su problemini çözmediği köy neredeyse kalmadı, kreşler, kütüphaneler, kurs merkezleri yaptı, Kadın Akademisi, Niyet Akademi, Payhane gibi kadını güçlendirmeye yönelik merkezler, kooperatifler açtı, aşevi, halk kart ve koli dağıtımı, üreticiye destek ve daha başka bir çok girişimle, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdi, tasarruf yaparken hizmeti artırdı, Adana’nın önünü açtı, şehrin mali açıdan kimseye bağımlı olmaması için gereken güce ulaştı. Saymaya devam edersek yazı uzayıp gidecek…
İşte tüm bu hizmetleri halkla buluşturduğu için halk kendisine güvendi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ikinci kez kazanmasını sağladı. Başarısı ve ilçelere, köylere, mahallelere yaptığı sayılamayacak hizmetler sayesinde Adana’da ilçe belediyelerinin çoğu CHP’ye geçti. 
Önümüzdeki dönemde yapacağı hizmetlerin katlanarak artacağını Adanalı biliyor ve o yüzden Başkan Zeydan Karalar’a güveniyor. Zaten Zeydan Karalar; otogar, metro 2. etap, tramvay hatları, 8 alt geçit, kültür merkezi, yeni bulvarlar, yeni arıtmalar gibi çok sayıda başka hizmeti hemşehrileri için hayata geçireceğini açıkladı. 
Adana’daki başarının mimarı hiç şüphesiz Zeydan Karalar. Hizmetlerle ilgili verdiği sözleri birer birer yerine getirdi. Birçok ilçede CHP’li adayların kazanacağına dair söyledikleri gerçekleşti. İlmek ilmek yapılandırdığı başarı öyküsü Adana’nın çehresini değiştiriyor. “Adana’yı yeniden bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapacağım” dediğinde; Adanalı umutlarının gerçeğe dönüşeceğini biliyor çünkü o verdiği sözleri yerine getirmesiyle tanınıyor. Adanalı Zeydan Karalar’ı yarım asırdır yaşayarak öğrendi. Ona yönelik sarsılmaz güven çoğalıyor ve o çalıştıkça Adana gelişiyor, çağdaşlaşıyor, geleceğini yapılandırıyor.

 
Etiketler: Başarının, mimarı, Zeydan, Karalar…,
Yorumlar
Haber Yazılımı