Çukurova'da limon bahçeleri sökülüyor
Haber
18 Ekim 2023 - Çarşamba 17:32
 
Çukurova'da limon bahçeleri sökülüyor
Gelecek Partili Türktekin, “Milletimizin efendisi olan köylü, ‘milletimizin değersizi’ haline getirildi.” dedi
Siyaset Haberi
Çukurova'da limon bahçeleri sökülüyor

 

Gelecek Partisi Çevre ve İklim Politikaları Başkanı Meryem Türktekin, Çukurova’da üreticinin yetiştirdiği ürünleri toplatamaz ve satamaz hale geldiğine dikkat çekerek, “Üretici mecburen, üzerindeki meyveleriyle birlikte limon ağaçlarını kökünden söküyor” dedi ve Tarım Bakanlığını göreve çağırarak çözüm üretmesini istedi.

 

Ekonomik krizin en çok üreticiyi vurduğunu ifade eden Gelecek Partili Türktekin, onca emek ve masrafla üretilen ürünlerin para etmez hale geldiğini, üreticinin yaptığı masrafı, alın terini ve emeğini karşılayamadığına vurgu yaptı.

 

Çukurova’da çaresizlik içinde kalan üreticilerin limon bahçelerini sökmeye başladığına dikkat çeken Türktekin, “Bu yıl hasadın bitmek üzere olduğu Ekim ayında bile limon alıcı bulamadı, ağaçlarda kaldı. Genel olarak 1 kg limon elde etmek için harcanan masraf 3-3.5 TL iken, üretici 1.5-2 TL’ye bile alıcı bulamıyor. Oysa marketlerde veya pazarlarda kg fiyatı 10 TL’nin altında limon bulunmuyor” dedi.

 

Gelecek Partili Türktekin şunları söyledi:

 

“Yıllardır Çukurova’nın verimli topraklarında üretim yapan çiftçilerimiz yapmış olduğu masraf ve emeklerinin karşılığını alamaz hale gelince büyük bir üzüntü içinde genç yaşlı demeden narenciye bahçelerini sökmeye başladı. Çukurova’da limon kokuları bu kez yerini hüzne bıraktı. Yakın gelecekte ülkemiz, sağlık iksiri olarak tarif ettiğimiz, kalp ve kanser hastalıkları gibi pek çok hastalığı önleyici oldukları bilimsel olarak kanıtlanan bu meyvelere hasret kalacaktır. Milletimizin efendisi olan köylü, “milletimizin değersizi” haline getirildi.”

 

Gelecek Partili Türktekin, Tarım Bakanlığı’nın acilen çözüm bulmasını istedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çukurova'da, limon, bahçeleri, sökülüyor,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Çukurova'da limon bahçeleri sökülüyor
Çukurova'da limon bahçeleri sökülüyor
Yorumlar
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan