Adana Gerçekleri Zeydan Karalar’dan çok güzel hareketler…
Yazı Detayı
18 Temmuz 2022 - Pazartesi 16:40
 
Zeydan Karalar’dan çok güzel hareketler…
Adana Gerçekleri
 
 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu yana, halkın ibadetini daha rahat ortamlarda yapabilmesi için ibadethanelere her türlü desteği sağlıyor.

İbadethanelerin rutin temizliğinden minare yapımına, halı desteğinden, inşa katkısına kadar çeşitli destekleri her koşulda veren Zeydan Karalar, 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen belediye meclis oturumunda haksız eleştirilere maruz kaldı. Cemal Demirdağ sırf rutin eleştiri görevini yerine getirmiş olmak için, İnce Memed Kütüphanesi’nde yaşanan olayla ilgili konuşunca, Başkan Zeydan Karalar gereken cevabı verdi ve canlı yayında Adanalı, Zeydan Karalar’ın dini konularda vatandaşın hassasiyetlerine yönelik titiz tavrını bir kez daha görmüş oldu.

Bu arada Otogar Kavşağı’na 300 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde altgeçit yapılacağının açıklanması Kurban Bayramı sonrasında Adanalılara güzel bir müjde oldu. Kent trafiğinin rahatlaması için yeni yol yapımları, kavşak düzenlemeleri ve diğer çalışmalara ek olarak açıklanan Otogar Kavşağı Altgeçidi’nin inşasını müteakiben yeni projelerin hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

AK Partili Meclis Üyesi Furkan Bozkurt da Kütüphanede bir meczubun çıkarmaya çalıştığı olayla ilgili Zeydan Karalar’ı suçlamak istese de “Emniyette olumsuz girişimleri nedeniyle kaydı bulunan kötü niyetli bir şahıs” diyerek Zeydan Karalar’ın kamuoyundaki haklılığını pekiştirdi.

Zeydan Karalar Büyükşehir’deki mali durumu tersine çevirmesinin ardından, daha önce söz verdiği gibi vitesi yükseltti. Geride kalan 3 yılda çok zor şartlarda önemli işlere imza atan Zeydan Karalar, önümüzdeki süreçte hizmetin kalitesini de sayısını da artıracağından emin şekilde işini yapmaya devam ediyor.

Borçlanmadan 50 yeni otobüs alınacak olması, Adana Metrosu 2. Etap Projesi’nin kabulü için öne sürülen gelir-borç oranı sorununun tartışmaya bile yer bırakmayacak şekilde çözülmesi çok önemli gelişmeler. Ki zaten Metro 2. Etap Projesi reddedildiğinde de gelir-borç oranı sorunlu değildi.

Bu yıl 4 milyar 200 milyon lira gelir aşılacak ve borç da 3 milyar 800 milyon liranın altına inecek. Bunu bir belediye başkanının söylemesinin aslında kendisini büyük baskı altında bırakacağını ancak yine de telaffuz ettiğini söyleyen Zeydan Karalar, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin ilçesiyle ilgili dile getirdiği bazı problemleri bizzat not aldı.

Zeydan Karalar’ı eleştirip, başarısız göstermeye çalışanların işi her geçen gün zorlaşıyor. Adana Havalimanı’nın kapatılmaması, Adana’nın Maliye’den daha fazla pay alması, Adana’ya yatırım yapmak isteyen girişimcilerin belediyeyle ilgili işlerinin kolaylaştırılması ve çeşitli  göstergelerde Adana’nın yeniden Türkiye’nin 4. büyük şehri haline gelmesi için bir dakikasını bile boşa harcamayan Zeydan Karalar, geleceğe umutla bakan, sorunlarını büyük ölçüde çözmüş, dünyanın önemli şehirlerinden biri haline gelmiş Adana için çalışmayı görev bilerek yoluna devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 
Etiketler: Zeydan, Karalar’dan, çok, güzel, hareketler…,
Yorumlar
Haber Yazılımı