Adana Gerçekleri Karalar mı Sözlü mü?
Yazı Detayı
23 Ağustos 2023 - Çarşamba 15:11
 
Karalar mı Sözlü mü?
Adana Gerçekleri
 
 

 

Yerel seçimlere 6 ay gibi bir zaman kala özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilecek adayların isimleri resmi olarak açıklanmasa da konuşulmaya başlandı.

Adana’da Büyükşehir seçimleri CHP, (MHP+AK Parti) arasında geçecek gibi.

Büyük ihtimal Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olağanüstü bir durum olmazsa tekrar CHP’nin büyükşehir adayı olacak.

MHP+AK Parti tarafında ise ibre MHP’nin adayından yana gibi..

Ne kadar AK Partililer, Adana Büyükşehir’e kendi adaylarının yani AK Parti’den birinin gösterilmesini isteseler de bu mümkün gözükmüyor.  

Neden mi; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Adana için MHP’den adayı diretiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bahçeli’nin bu isteğini kıracağını hiç sanmıyorum.

Çünkü; Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmasını sağlayan MHP. AK Parti için MHP vazgeçilmez hale geldi.

Adana’da oy bazında aynı dengede olan İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti’nin ise büyükşehir için hiç şansları yok.

Bu iki parti aday çıkartsalar bile kazanma şansları sıfır. 

*****

Adana Büyükşehir için yine CHP’nin ve MHP’nin adayları yarışacak gibi.

Yukarıda da belirttiğim gibi olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yine CHP’nin adayı olacak.

MHP’nin büyükşehir adayının ise Devlet Bahçeli’nin sağkolu olarak bilinen önceki dönemler Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıkları yapan Hüseyin Sözlü gibi gözüküyor. Sözlü’nün büyükşehir adayı gösterilmesi olasılığı yüksek.

Sözlü, seçimlerde başkanlığı kaybettikten sonra toplumdan ve siyasetten kopmadı. Devamlı parti içinde faaliyetlerde bulunmasıyla dikkat çekti. Sözlü, bugünlerde de büyükşehir adaylığı için isminden en fazla söz edilen kişi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın ismi de büyükşehir için geçiyor. Ancak, Uludağ’ın aday gösterilme şansını ben zayıf görüyorum. Sarıçam, Bilal Uludağ ile MHP’nin kalesi durumuna geldi. Sarıçam her geçen gün gelişiyor, nüfusu artıyor, köyleşmeden kentleşmeye hızla geçiyor.

Sanırım; Bilal Uludağ yeniden Sarıçam için düşünülüyor. Düşünülmesi de gerekir.

*****

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başkan Zeydan Karalar ile eski Başkan Hüseyin Sözlü yarışacak gibi.

Başkan Zeydan Karalar eğer İYİ Parti ve Yeşil Sol oylarını lehine çevirirse seçilme şansını arttırır. Eğer ki, İYİ Parti ve Yeşil Sol adaylarını çıkartıp Karalar’ı desteklemezlerse Karalar’ın kaybetmesi gibi bir durumda söz konusu.

MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü için en büyük endişe bana göre “Bizden neden aday gösterilmiyor” diyen küskün AK Partililer.  Geçen seçimde, AK Partililerin bir kısmı bu yüzden Sözlü’ye oy vermemişti. Sözlü, AK Partililerin oylarını lehine çevirirse yeniden başkan seçilebilir.

Seçimlerin sonucunu İYİ Parti ile Yeşil Sol Parti seçmenleri belirleyecek gibi. Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile diğer partilerin seçime fazla bir etkilerinin olacağını sanmıyorum. Bu iki partinin seçmenleri hangi adaya eğilim gösterirse o aday kazanır diyorum.

Yerel seçimlere daha 6 ay gibi bir zaman var. Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yapılan tahminler böyle.

İlerleyen günlerde ne olacak göreceğiz….

 
Etiketler: Karalar, mı, Sözlü, mü?,
Yorumlar
Haber Yazılımı